piatok 19. augusta 2011

Ploská 1532,1 m.n.m


Minulý týždeň sme sa vybrali na krásny výlet do Veľkej Fatry na Ploskú. Ďalší kopec ktorý som  neviem z akého dôvodu obchádzala:-))) Vyrazili sme, ako ináč, za východu slnka z dedinky Vyšné Revúce
.

Pokračovali sme do sedla Ploskej. Menší oddych a občerstvenie v podobe ringlotového koláča(recept pridám).


Už len zo sedla Ploskej je nádherný výhľad na Vysoké Tatry...


...a na Nízke Tatry...


...a na Veľký Rozsutec o ktorom som písala minule:-)

Veľký Rozsutec...to je ten kopec vzadu v oblakoch

No a to sme už dorazili na samý vrchol Ploskej z ktorej je nádherný kruhový výhľad na okolité pohoria.

Borišov, chata pod Borišovom a výhľad na Martin

Po načerpaní síl a občerstvení na vrchole Ploskej zostupujeme ku chate pod Borišovom. Mali sme v pláne aj výstup na Borišov , no mne sa rozpadli topánky:(((...

...takže nám nič iné neostávalo len ich nejako spevniť a v pohode sa dostať domov. Samozrejme to vyriešil môj šikovný manžel a topánka vydržala :)


A toto je srdiečko ktoré našla naša Barborka na ceste domov. Vravela že sú to krídla anjela. Možno boli, veď celý výlet dopadol veľmi dobre, zážitkov máme viac ako dosť.


Skoro som zabudla. pred dvoma rokmi sme šli tou istou cestou na Borišov a do oka nám padol endemit Cyklamén Fatranský. Našli sme ho opäť na tom istom mieste akoby čakal na nás:)

9 komentárov:

  1. Abdrejka, ďakujem Ti za tieto krásne príspevky ..ďalší kútik Fatry ... ja som fatru perlozila, ale niekolko rokov žial už "nepestujem turistiku" .. možno Boh dá a budam toto môcť zasa niekedy absolvovať... preto Ti ďakujem že môžem byť tak blízko ... nádherné fotky ...

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Andrejka, prepáč za ten preklep v mene ..moja!

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Andrejka, opäť nááádhera!!! A ten cyklamen, vuav!!! Vidno, ze si prirodu uzivate... ved byvate v jednom z najkrajsich kutov slovenska ;)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Krasne fotky!!! topanocky uz asi maju svoje odchodene ;o) a ten kamen nema chybu!!!

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Ďakujem Gabika za tvoje krásne slovíčka, moc ma tešia som úúúprimne rada že sa ti obrázky páčia a teší ma že ti takto môžem sprostredkovať pobyt na horách:)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Ďakujem Aďuška:)...áno užívame kým sa dá a presne ako vravíš krásny kút :) ja som bola kedysi posadnutá Tatrami no môj manžel ma naviedol na Fatranské chodníčky a mal pravdu:)

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Ďakujem Mariannka:)...veru topánočky doslúžili:( ale mám ďalšie:)

    OdpovedaťOdstrániť