štvrtok 18. augusta 2011
Palacinky s hubami
Tak a je tu hubárska sezóna. Ja osobne huby neviem zbierať , mám na to moje dcérky a deda:) Oni traja nájdu huby aj keď ostatný hubári odchádzajú z lesa naprázdno. Ale s hubami je to tak raz rastú a potom zas nie a potom zas hej ...no sranda:) Takže ak máme nejaké lesné hubky môžeme ich pripraviť aj ako náplň do palaciniek.
V úúúplne prvom rade sa treba uistiť že huby z lesa sú jedlé ak máte pochybnosti radšej huby vyhoďte a palacinky naplnte niečim iným!!!
Budeme potrebovať:
cesto na palacinky: 500ml mlieka
200g hl múky
2 vajcia
soľ
na hubovú plnku: cca 300-400g lesných húb
maslo,cibuľa,rasca, petržlenová vňať,čierne korenie, soľ
Postup:
1.Najprv si pripravíme palacinky. Z uvedených surovín vypracujeme palacinkové cesto. Postupne upečieme palacinky. Odložíme na bok a môžeme pripraviť plnku.
2. Huby očistíme, nakrájame ,nie na úplne malé kúsky je lepšie keď vidíme čo jeme, na rozpustenom masle opražíme očistenú a najemno nakrájanú cibuľu, pridáme huby, rascu a pražíme. Nepodlievame, huby majú v sebe dosť tekutiny. Vlastne sa budú dusiť vo vlastnej šťave:) Takže počkáme kým sa tekutina odparí potom huby osolíme, okoreníme pridáme nakrájanú petržlenovú vňať a môžeme plniť pripravené palacinky.
3.Palacinky naplníme zrolujeme a už v tejto fáze ich môžeme podávať, ale ak chcete, poskrúcané palacinky naukladajte tesne vedľa seba do vymasteného pekáča, povrchu palaciniek poukladajte plátkový alebo strúhaný syr a dajte zapiecť do rúry cca 220/15-20 min. A máme hotovo :-) Podávame s listovým alebo zeleninovým šalátom. Dobrú chuť:-)
Prihlásiť na odber:
Zverejniť komentáre (Atom)
Už aj ja som bol tento rok na hríboch, ale nič poriadne nebolo.:-)
OdpovedaťOdstrániť...no vidíš a ja sa nemôžem sťažovať:) akurát aj dnes čistím huby na polievku:)
OdpovedaťOdstrániťJuuuj, tie cerstve hribiky!!!!! Ja som bohuzial odkazana iba na tie z obchodu ;o(
OdpovedaťOdstrániťAle Mariannka, aj tie hubky z obchodu majú svoje čaro:-)
OdpovedaťOdstrániťtak toto ja môzem!!!
OdpovedaťOdstrániť...ja si Slávka huby momentálne užívam:)
OdpovedaťOdstrániťTo vypadá dobře! Super nápad.
OdpovedaťOdstrániťIre ďakujem za pekný komentárik aj za návštevu blogu:)
OdpovedaťOdstrániťTak toto by som určite milovala :)))). Slané palacinky a aj sušené hríby (ak tak len také mám, nie som hubár) zbožňujem.
OdpovedaťOdstrániťKinga:...ja som palacinky na slano robila prvý krát a boli fakt výborné.
OdpovedaťOdstrániť