nedeľa, 26. augusta 2012

Lievancová sypká zmes

Ja viem začínam byť nudná, opakujem sa . Ale keď toto je fakt výborný receptík tak mi nedá ho sem nehodiť. O takmer týždeň nám začína škola a naše dietky budú potrebovať na raňajky niečo čo ich postavy z postele a zároveň udrží v pozore až do obeda:-) Takže toto je tip ako si zjednodušiť a zároveň spríjemniť ráno luxusnými raňajkami ktoré nás nestoja takmer žiadnu námahu.

zdroj: Nigella expres

 Lievancová sypká zmes:
600g špaldovej hladkej múky
3 čl kypriacého prášku
3 čl sódy bikarbóny
1 čl soli
40 g vanilkového cukru
1 čl mletej škorice
Toto je sypká  zmes ktorú si pripravíme zmiešaním uvedených ingrediencií na ďalšie použitie. Ak ju nepoužijeme hneď celú (čo asi nie) uskladnime si na ďalšie použitie vo vzduchotesnej nádobe a odoberáme podľa potreby.
.

Príprava cesta na lievance:
Na každých 150 g sypkej lievancovej zmesi pridáme a zároveň zamiešame 1 celé vajce, 250 ml mlieka a 1 polievkovú lyžicu roztopeného masla.
Lievance vyprážame na horúcej naolejovanej panvici po oboch stranách do ružova. Lievance sú výborné so škoricovým medom  ktorý pripravíme na rozohriatej panvici z 1/2 pohára medu, cca 50 g masla, 1/2 lyžičky škorice.
                                                                  Prajem Dobrú chuť:-)



Tak užívajte posledný prázdninový týždeň:-) A tešte sa na nový školský rok ktorý bude isto úspešný :-)


10 komentárov:

  1. to je výborný nápad! milujeme lievance :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ...síce nápad je od Nigelly , ale fakt dobrý:-) zľahčuje mi začiatok dňa:-)lievance sú výborné.

      Odstrániť
  2. Pred pár dňami som kúpila špaldovú múku, tak aspoň mám dôvod ju vyskúšať.
    Emily

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Emily špaldová múka je geniálna a tieto lievance tiež tak smelo skúšaj :-)

      Odstrániť
  3. Ajka , ja som zo špaldovej múky ešte nikdy nič nerobila, ale navnadila si ma ľahkou prípravou a vynikajúco vyzerajúcimi lievancami. Andrea

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Andrejka treba vyskúšať....špalda je výborná a zdravá múka no nie každému je po chuti , ale kľudne môžeš použiť obyč.hladkú koniec koncov aj v origo recepte bola hladká:-)

      Odstrániť
  4. Ajka ,u Tebe najdu vždy cosi origoš!Jsi fajn !Díky Daja

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Jéééj Daja sa teším pochvale:-) Ďakujem:-)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Milá Ajka...tvůj blog je úžasný. Já tak ráda vařím a peču, tak mi tvůj blog bude velikou inspirací. Krásný den Martina ♥ "Moji šťastní andělé"

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ahoj Martinka,Ďakujem za pochvalu blogu:-) budem sa snažiť byť dobrou inšpirátorkou :-)Pá , maj sa krásne.

      Odstrániť