štvrtok, 18. augusta 2011

Palacinky s hubami


Tak a je tu hubárska sezóna. Ja osobne huby neviem zbierať , mám na to moje dcérky a deda:) Oni traja nájdu huby aj keď ostatný hubári odchádzajú z lesa naprázdno. Ale s hubami je to tak raz rastú a potom zas nie a potom zas hej ...no sranda:) Takže ak máme nejaké lesné hubky môžeme ich pripraviť aj ako náplň do palaciniek.


 V úúúplne prvom rade sa treba uistiť že huby z lesa sú jedlé ak máte pochybnosti radšej huby vyhoďte a palacinky naplnte niečim iným!!!

Budeme potrebovať:
cesto na palacinky: 500ml mlieka
                             200g hl múky
                             2 vajcia 
                             soľ
na hubovú plnku: cca 300-400g lesných húb
                           maslo,cibuľa,rasca, petržlenová vňať,čierne korenie, soľ
Postup:
1.Najprv si pripravíme palacinky. Z uvedených surovín vypracujeme palacinkové cesto. Postupne upečieme palacinky. Odložíme na bok a môžeme pripraviť plnku.
2. Huby očistíme, nakrájame ,nie na úplne malé kúsky je lepšie keď vidíme čo jeme, na rozpustenom masle opražíme očistenú a najemno nakrájanú  cibuľu, pridáme huby, rascu a pražíme. Nepodlievame, huby majú v sebe dosť tekutiny. Vlastne sa budú dusiť vo vlastnej šťave:) Takže počkáme kým sa tekutina odparí potom huby osolíme, okoreníme pridáme nakrájanú petržlenovú vňať a môžeme plniť pripravené palacinky.


3.Palacinky naplníme zrolujeme a už v tejto fáze ich môžeme podávať, ale ak chcete, poskrúcané palacinky naukladajte tesne vedľa seba do vymasteného pekáča, povrchu palaciniek poukladajte plátkový alebo strúhaný syr a dajte zapiecť do rúry cca 220/15-20 min. A máme hotovo :-)  Podávame s listovým alebo  zeleninovým šalátom. Dobrú chuť:-)            

10 komentárov:

  1. Už aj ja som bol tento rok na hríboch, ale nič poriadne nebolo.:-)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. ...no vidíš a ja sa nemôžem sťažovať:) akurát aj dnes čistím huby na polievku:)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Juuuj, tie cerstve hribiky!!!!! Ja som bohuzial odkazana iba na tie z obchodu ;o(

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Ale Mariannka, aj tie hubky z obchodu majú svoje čaro:-)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. ...ja si Slávka huby momentálne užívam:)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. To vypadá dobře! Super nápad.

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Ire ďakujem za pekný komentárik aj za návštevu blogu:)

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Tak toto by som určite milovala :)))). Slané palacinky a aj sušené hríby (ak tak len také mám, nie som hubár) zbožňujem.

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Kinga:...ja som palacinky na slano robila prvý krát a boli fakt výborné.

    OdpovedaťOdstrániť