nedeľa 17. apríla 2011

Špagety s cesnakom medvedím a sušenými paradajkami

Ako som písala minule je čas medvedieho cesnaku a ja som sa ho zatiaľ neprejedla , našťastie. Veď jeho sezóna netrvá dlho a tak sa snažím  pridávať ho do jedla kde sa dá. Andrejka (Adusha) ma úžasne prebádanú túto jarnú rastlinku. Receptíky na medvedí cesnak  od nej postupne skúšam a môžem len potvrdiť že sú úúúžasné. Aj ja týmto receptíkom  rozšírim repertoár uplatnenia medvedieho cesnaku:)

Budeme potrebovať:
400g špagiet
6 polovičiek sušených paradajok nakladaných v oleji
2 jarné cibuľky
medvedí cesnak, riadna hrsť (alebo viac,podľa chuti)
parmezán 4-5 PL (alebo viac, podľa chuti)
 olivový olej a olej zo sušených paradajok
Nabudúce rozhodne pridám viac cesnaku , ako je na obrázku:)


Postup:
1. Špagety uvaríme. podľa návodu.
2. Nakrájanú cibuľku a paradajky orestujeme.
3. Ku cibuli a paradajkám pridáme medvedí cesnak a chvíľku osmahneme.
4. K zmesi cibule, paradajok a cesnaku pridáme uvarené špagety aj s troškou vody  s uvarených cestovín (cca 0.5 H). Premiešame, pridáme parmezán , opäť premiešame a porozdeľujeme na tanier.
5. Rozdelené cestoviny ozdobíme hoblinkami parmezánu.

21 komentárov:

  1. Andrejka, mnam mnam, vyzeraju viac ako dobre ;) JA sa zajtra chystam konecne pesto minut, idem si spravit tiez cestovinky spolu so sparglickou ;)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Andrejka,ja spagetky mozem snad na vsetky sposoby,a tento tvoj je pre mna obzvlast lakavy:)...len keby mi niekto chcel priniest ten medvedi cesnak do kuchyne,lebo sa akosi neviem rozhybat ist si ho niekam natrhat:(

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Ďakujem Aďuška:)ja by som zase skúsila to tvoje pesto ...asi zajtra zo zvyšného cesnaku:)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Ďakujme Maťka:)..o chvíľu bude kvitnúť a bude po ňom, Maťka treba sa vybrať na výlet so psíkom do najbližšieho listnatého lesíka:) a spojiť príjemné z užitočným:)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Adi, krásne to všetko vyzerá:) Treba vymyslieť novú technológiu, aby sa chute a vône dali prenášať e-mailom... najlepšie ešte teplé:) Mám tu nejaké resty, nestíham a dúfam, že sa to časom napraví. Po prečítaní predošlých príspevkov vidím, že si sa pustila cestou háčkovaných očiek:) Blahoželám a prajem veľa trpezlivosti a radosti z výsledných efektov. Je pre mňa prekvapením a zároveň potešením, že moje práce sú tiež motiváciou.
    Prajem krásny večer.

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Ahoj Andrejka, tak vonave a lahucke! mijujem spagetky na takyto styl, a najma, pripominaju mi moju maminku, robieva ich podobne..cesnak medvedi som tu poprkvykrat videla v obchode nedavno a skoro som odpadla z ceny: 100 g stalo asi 5 eur :)) kocky, vam rastie priam zlata bylinka v lesiku pri dome!

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Ajka, rovnako ho "vpichujem" kde sa dá. Včera do uhorkovo-avokádového šalátu. Darmo, sezóna je len raz do roka :).

    OdpovedaťOdstrániť
  8. mnaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaam, vyzerajú bozsky

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Jani ďakujem za povzbudzujúci komentárik :)a práve naopak myslím že stíhaš toho dosť a tvoja multifunkčnosť ma vlastne inšpirovala:)))Prajem krásny deň:)

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Ďakujem Evička:)...ja odpadnem s tej ceny, to snáď nieje možné... , ale vlastne možné je všetko a hlavne keď to tam nemajú.

    OdpovedaťOdstrániť
  11. Ivanka pravdu máš , treba využiť kým sa dá. Takýchto ekologických rastliniek je dosť a len postupne objavujeme objavené:)))

    OdpovedaťOdstrániť
  12. Andrejka už len z tej fotky sa mi zbiehaju slinky. jedndouchá cestovinová mňamka a opäť si pohotovo do toho zakamuflovala medvedí cesnak:))akurát toť v nedeľu sme s drahým na našom cyklovýlete mali dilemu, či utrhnúť alebo nie túto bylinku...sme sa nevedeli dohodnúť či to je ona:))) Ale domov sme mali ešte tak asi hodinku šľapania,radšej sme to teda nechali tak,asi by i tak zvädol. Budem tak otáľať, až ho prepasiem:)

    OdpovedaťOdstrániť
  13. Ďakujem Evka:)...no s tým cesnačikom si asi zaváhala a nemusíš sa báť ho odtrhnúť transport by určite vydržal:) a pravosť cesnaku určite zaručí charakteristická vôňa:)

    OdpovedaťOdstrániť
  14. oooch Andrejka, vyzerajú úžasne. Ja som práve ojavila u maminy tiež tento medveďocesnak, síce len pár lístočkov, tak dúfam, že budúci rok ho bude hojnejšie. mňam

    OdpovedaťOdstrániť
  15. Ďakujem Maťka:)...neboj cesnačik sa ti rozrastie a na rok už budeš experimentovať aj ty:)

    OdpovedaťOdstrániť
  16. Andrejka spagetky su velice zaujimave s medvedim cesnakom.Nepoznam tuto rastlinku a rada by som ju vyskusat, aku to ma chut. No, asi si budem musiet pockat, kym sa vratim domov:(.

    OdpovedaťOdstrániť
  17. Adrianka Ďakujem boli naozaj fajnové:) Tento medvedí cesnak má dobre prebádaný Andrejka , píše o ňom na svojich stránkach http://www.food4fun.sk/
    Tento rok ho už nestihneš:( rastie iba na jar , v listnatých lesoch...a možno rastie aj v Anglicku len treba nájsť kde:)

    OdpovedaťOdstrániť
  18. Hmm, tak tuto "zelinku" nepoznam, ale rada by som to vyskusala...len rozmyslam, kde ho zozeniem... ;o( v obchode take nemame, a v lese asi tiez nie ;o( Spagetky vyzeraju velmi jedlo ;o)

    OdpovedaťOdstrániť
  19. Žiaľ, Marianka ,,zeleninka" bude mať pravdepodobne už po sezóne alebo už čoskoro po sezóne:(...no cesnačik rastsie všade a myslím že aj u vás v Anglicku či Írsku len sa treba po ňom dobre poobzerať:)fakt rada by som vám pomohla ho nájsť ...no najskôr ho nájdeš u nás v lese pri najbližšej jarnej návšteve na Slovensku:)

    OdpovedaťOdstrániť
  20. Vďaka za skvelý recept - dneska homeoffice a potrebovala som nejaký rýchly obedík pripraviť - práve vychutnávam medvedí cesnak čakal v chladničke na využitie :-)

    OdpovedaťOdstrániť