nedeľa 2. januára 2011

Lesné ovocie s posýpkou


Každý deň sa snažíme vyjsť si do prírody. A veru počasie je v poslednom čase žičlivé. Napriek tomu že je zima (veď je január:-) ) je vonku nádherne. Aj zima má svoje neopakovateľné čaro. Všade je ticho , bielo a čisto...










Unaveným po dlhej prechádzke by sa zišlo aj niečo pod zub.  Okrem ,,normálneho" jedla aj nejaká rýchla maškrta. Inšpirovala som sa Nigellou Express, ako ináč:-) a jej lesným ovocím s posýpkou.  No ovocie nemám z dnešnej prechádzky po lese, predsa len Maruška nie som a nestretla som ani dvanástich mesiačikov, ale z mrazničky xixixi.
 Ingrediencie:
Posýpka na štyri 300ml hrnčeky  :
Zvyšnú posýpku ,ktorú nepoužijeme môžeme zamraziť a použiť zamrznutú pri ďalšej príprave dezertu.
100g hladkej múky
1/2 čl PDP
50g studeného masla
3 PL trstinového cukru(kľudne dajte biely kryštálový)
Ovocie na 1 dezert v 300 ml hrnčeku:
100g mrazeného ovocia
1 čl kukuričného škrobu
2 čl vanilkového cukru
Postup:
Z múky, PDP, masla a cukru urobíme drobivú posýpku. Rúru vyhrejeme na 180-200 stupňov. Ovocie rozdelíme do hrnčekov, posypeme škrobom a cukrom. Premiešame. Na ovocie nasypeme posýpku a pečieme cca 15-20 min. Horúce ovocie podávame so zmrzlinou , alebo bez:-) Dobrú chuť.


4 komentáre:

  1. oooooooooooch Ajkaaaa,co dodat?rýchle, mnamkové a aj celkom zdravé.Po tom vianocnom mlsaní by sa mi veru hodilo nieco také

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Máš pravdu Slávka treba prejsť na ľahšiu stravu a aj celkové mlsanie a ešte aj pohyb k tomu tak budeme jak prútiky:-)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. uz sa na tom prútiku pracujeeeeeee,hihiiii

    OdpovedaťOdstrániť
  4. ...ja mám to šťastie že na tom moc pracovať nemusím :)))) lebo neviem neviem ako by som dopadla pri tej mojej ochutnávačskej mánií:-)

    OdpovedaťOdstrániť