nedeľa 2. januára 2011
Lesné ovocie s posýpkou
Každý deň sa snažíme vyjsť si do prírody. A veru počasie je v poslednom čase žičlivé. Napriek tomu že je zima (veď je január:-) ) je vonku nádherne. Aj zima má svoje neopakovateľné čaro. Všade je ticho , bielo a čisto...
Unaveným po dlhej prechádzke by sa zišlo aj niečo pod zub. Okrem ,,normálneho" jedla aj nejaká rýchla maškrta. Inšpirovala som sa Nigellou Express, ako ináč:-) a jej lesným ovocím s posýpkou. No ovocie nemám z dnešnej prechádzky po lese, predsa len Maruška nie som a nestretla som ani dvanástich mesiačikov, ale z mrazničky xixixi.
Ingrediencie:
Posýpka na štyri 300ml hrnčeky :
Zvyšnú posýpku ,ktorú nepoužijeme môžeme zamraziť a použiť zamrznutú pri ďalšej príprave dezertu.
100g hladkej múky
1/2 čl PDP
50g studeného masla
3 PL trstinového cukru(kľudne dajte biely kryštálový)
Ovocie na 1 dezert v 300 ml hrnčeku:
100g mrazeného ovocia
1 čl kukuričného škrobu
2 čl vanilkového cukru
Postup:
Z múky, PDP, masla a cukru urobíme drobivú posýpku. Rúru vyhrejeme na 180-200 stupňov. Ovocie rozdelíme do hrnčekov, posypeme škrobom a cukrom. Premiešame. Na ovocie nasypeme posýpku a pečieme cca 15-20 min. Horúce ovocie podávame so zmrzlinou , alebo bez:-) Dobrú chuť.
Prihlásiť na odber:
Zverejniť komentáre (Atom)
oooooooooooch Ajkaaaa,co dodat?rýchle, mnamkové a aj celkom zdravé.Po tom vianocnom mlsaní by sa mi veru hodilo nieco také
OdpovedaťOdstrániťMáš pravdu Slávka treba prejsť na ľahšiu stravu a aj celkové mlsanie a ešte aj pohyb k tomu tak budeme jak prútiky:-)
OdpovedaťOdstrániťuz sa na tom prútiku pracujeeeeeee,hihiiii
OdpovedaťOdstrániť...ja mám to šťastie že na tom moc pracovať nemusím :)))) lebo neviem neviem ako by som dopadla pri tej mojej ochutnávačskej mánií:-)
OdpovedaťOdstrániť