nedeľa 15. januára 2012

Zázvorový čaj

Hrejivá chuť ďumbiera je úúúúžasná a na zahriatie po celodennej lyžovačke či sánkovačke alebo len stavaní snehuliakov  je neprekonateľná. A keď na nás niečo lezie v podobe prechladnutia tak kombinácia čerstvého koreňa a medu  zaručene prinesie úľavu.

 Budeme potrebovať:
1 l vriacej vody
2 PL postrúhaného čerstvého  zázvoru
1 tyčinka škorice
4  celé klinčeky 
med

Postup:
 1. Zázvor najemno nastrúhame....


2. ...pridáme do vriacej vody spolu s klinčekmi a škoricou...


3. ...a necháme variť cca 2-3 min...


4. ...ocedíme a ochutíme medom v mojom prípade (mojím obľúbeným) agátovým. A ak moc chcete tak pridajte citrón:)


Na zdravie :) nech Vás všetky bacily a obchádzajú a vírusy tiež :)


Pohybom ku zdraviu

 Pán  Snehuliak

12 komentárov:

  1. Ajka ... keď vidím tieto tvoje krásne fotky, hneď mám takto zrána lepšiu náladu :) ... čerstvý zázvor je úžasná vec a tento čajík je u nás doma veľmi obľúbený ...

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem Jani za pochvalné slovíčka na fotečky som rada, že ti spríjemnili náladu:)...a máš pravdu tento čajík je taká klasika:)

      Odstrániť
  2. Ajka, hned by som sa nechala ponuknut takymto cajikom. caka ma ranna mraziva vychadzka s nasim psom do poli... po nej by isto bodol :)) krasny prispevok!

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Andrejka dúfam si prechádzku so psíkom zmákla bo dnes je vonku riadna chumelenica (teda aspoň tu )...Ďakujem za pochvalu:)

      Odstrániť
  3. Recept ukladam, urcite sa zide ;o) ja zazvor milujem, a to som bola davno jeho nie velkym fanusikom....

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Mariannka skús je fakt dosť hrejivý a pikantný... ináč ja mám veľmi rada kandizovaný zázvor neviem sa ho dojesť:)

      Odstrániť
  4. Ajka, tak ja som podobna ako Mariana, ale este stale som si na zazvor celkom nezvykla. Skusam to a snazim sa, ale chuti a voni mi to ako mydlo... :-/ vela som uz pocula o priaznivych ucinkoch zazvoroveho caju a akurat minule sme sa s priatelom bavili, ze by sme ho mohli vyskusat :-) a ja som nasla super recept. netusila som, ze tam idu aj klinceky a skorica! super! urcite vyskusam, dakujem!
    a pekne fotky! :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Ďakujem Danka:) čajík je dosť , ako by som to napísala, štipľavý no dá sa to zmierniť keď dáš menej zázvoru a tie koreniny to tiež celkom spríjemnia:) Nie každému sedí pikantnosť čaju ja naopak mám strašne rada štipľavé a pikantné veci. A skús aj pridať citrón ten to tiež dobre doplní nebude taký mdlý ten čaj :)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. krasny prispevok s krasnymi fotkami,Ajka♥radost pozerat :)

    OdpovedaťOdstrániť
  7. normálne cítiť vôňu až k nám domov. naozaj... nádherne nafotené
    pridám jeden recept so zázvorom, nie však na papanie. niekoľko zázvorov postrúhame, rukami natretými olivovým olejom vyžmýkame do horúcej vody (nesmie vrieť) a opatrne namáčame utierku. pomocou varechy ju vyžmýkam a prikladám na miesto (reumatické bolesti, menštruačné bolesti, doliečenie zlomenín, ...)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ahoj Dada :) Ďakujem za tvoju návštevu u mňa na blogu a za milý komentárik:)A domáce medicínky mám moc rada a aj táto sa mi určite zíde takže vyskúšam Ďakujem:)

      Odstrániť