utorok 16. novembra 2010

Tvarohovo - kokosové guľky s malinovou omáčkou

Moje dievčatá majú veľmi radi  tvarohové guľky a  mala som  dobrý dôvod  urobiť im radosť touto mlskou. Tradične robievam so strúhankovým posypom a troškou zaváraného ovocia či džemu. Dnes som sa rozhodla zaexperimentovať a pridala som do polovice cesta  strúhaný kokos. Zamiesila som, uvarila, rozdelila na kokosové a strúhankové...no a prvé sa minuli strúhankové. Proti gustu....mne chutili aj tie kokosové.  Ak si chcete zaexperimentovať aj vy, tak tu je receptík.

Ingrediencie:
tvaroh cca 250g
vajíčka 1-2 ks
vanilkový cukor 2-3 PL
hrubá múka - nevážila som, ale pridávala tak aby cesto bolo dostatočne husté a zároveň tvárne
strúhaný kokos do cesta 2-4 PL aj na posyp
maslo
Omáčka: maliny a práškový cukor

Postup:
Z tvarohu, vajíčka, vanilkového cukru,  múky a kokosu urobíme vláčne cesto. Vytvarujeme guľky veľkosti vlašského orecha. Guľky dáme variť do vriacej vody na cca 5 min. Uvarené vyberieme, polejeme roztopeným maslom a posypeme kokosom. Maliny a cukor na omáčku spolu premiešame a popučíme vidličkou. Malinovou omáčkou prelejeme hotové guľky. Dobrú chuť:-)

8 komentárov:

  1. Andrejka, tak tu si musím pri tom kokose nechať zájsť chuť :(((( och, perfektný nápad - tak by som rada ochutnala .. ale aspoň kokosom si posypem keď budem robiť guličky. jaaaj

    OdpovedaťOdstrániť
  2. To mi je ľúto Maťka :-( ...musím povedať že boli fajnové , ale moje dievčatká neocenili chuť kokosiek zato ja áno.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. - ja do mojich nich nič kokosové nedostanem:(( ale ja som presvedčená, že chuť bude úúžasná aspoň, keď si to ja sama posypem .... oni nech si dajú na to čo chcú :))

    OdpovedaťOdstrániť
  4. ...presne moja reč:-)))človek sa snaží aby to jedlo nebolo jednotvárne a potom tie otrávené ksichtíky tak rezignujem a skončíme pri klasike:-)))

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Ahoj Andrejka, tak som sa i ja objavila tvoj krásnučký blog a som moc, moc rada, lebo vidím, že si to tu pekne rozbehla a je tu kopec inšpirácií a milého čítania...Odteraz budem pravidelnou návštevníčkou:)) Inak pri tomto receptíku mi normálne začali tiecť slinky - mňáááám tvarohové guľky poznám veľmi dobre, ale takéto obalené v kokose v kombinácii s tou malinkou omáčkou to musí byť vynikajúca zmena!!!

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Ahoj Evka, vítam ťa na mojom blogu a som moc, moc rada že sa ti tu páči. Budem sa snažiť aby si sa u mňa nenudila:-)...a tie guľky sú len taká klasika ozvláštnena kokosom ale moc dobré v kombinácií s malinami. Pá a rada ťa tu opäť uvidím:)))

    OdpovedaťOdstrániť
  7. no totoooo Andrejka to vyzera bájecneeeeee

    OdpovedaťOdstrániť
  8. ...to áno , ale robila som len pár kúskov na koštovku, že pre zmenu niečo zaujímavejšie, ako klasika :-)

    OdpovedaťOdstrániť