pondelok, 1. novembra 2010

Roláda s tekvicou a citrónom



Úúúúúžasná, jednoduchá a veľmi dobrá roláda. V mraziaku som mala odložené tekvicové pyré ktoré som robila podľa tohto receptíka tu a bolo treba ho zúžitkovať tak som sa rozhodla pre túto rýchlu, šťavnatú, jesennú roládu.
Budeme potrebovať:
3 vajcia
90g krupicového cukru
60g preosiatej hladkej múky
kôra a šťava z 1 citróna
150 ml šľahačky
3 PL práškového cukru (podľa chuti)
3-4 kopcovité PL tekvicového pyré
sušené hrozienka podľa chuti cca 3 PL
Postup:
Rúru predhrejeme na júúúj zabudla som tuším na 180 stupňov . Plech vystelieme papierom na pečenie. Z celých vajec a cukru vymiešame hustý krém cca 3 min. Opatrene doň zapracujeme múku s citrónovou kôrou . Cesto vylejeme na pripravený plech, povrch zarovnáme. Pečieme cca 8-10 min (určite sledujte) kým bude cesto na povrchu pružné a zlatisté. Koláč vyberieme a ešte horúci stočíme aj s papierom na pečenie. Necháme vychladnúť.
Na plnku vyšľaháme šľahačku primiešame do nej cukor  aj tekvicové pyré a hrozienka. Roládu rozvinieme, odstránime papier na pečenie. Natrieme ju krémom a opatrne skrútime.
Povrch rolády popicháme ihlicou , pokvapkáme šťavou z citróna a poprášime cukrom.
Roláda bola výborná hneď po dokončení , ale myslím že ešte lepšia bola na druhý deň :-) Dobrú chuť.

6 komentárov:

  1. teda tá je úplne krásne jesenná Andrejka :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. waw waw waw waaaaaw toto vyzera supeeeer! velmi napadita kombinacia, krasne, proste super!!!

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Ďakujem Anetka, také jednoduché mlsáničko na poobedie:-)

    OdpovedaťOdstrániť