piatok 7. januára 2011

Brusnicové štvorčeky z lístkového cesta

Veľmi rýchle koláčiky na maškrtné popoludnie:))) A ak si viete pripraviť domáce lístkové cesto  tak o to chutnejšie koláčiky budú.  Ja sa tiež odhodlávam urobiť domáce, inšpirovala ma Madla na svojich skvelých stránkach.

Ingrediencie:
lístkové cesto
vajíčko
kryštálový cukor
brusnicový džem (alebo akýkoľvek iný čo máte radi)


Postup:
Lístkové cesto vyvaľkáme , ale nie úplne na tenučko tak na cca 3mm. Vyvaľkané cesto natrieme džemom
a preložíme na polovicu. Úhľadne nakrájame štvorčeky a preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Štvorčeky natrieme vajíčkom a posypeme kryštálovým cukrom. Dáme piecť do vyhriatej rúry na 200 stupňov cca 15 min. Upečené pečivo posypeme cukrom. Dobrú chuť:)

9 komentárov:

  1. Andrejka,ake mile listkove chutovecky..hned by som sa nechala ponuknut:)a dakujem aj za inspiraciu ohladom domacej vyroby listkoveho cesta,take som zatial este nechutnala,a tiez ma to laka..uz len nabrat odvahu:)
    (mauka)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Maťka však by som ťa aj ponúkla:)...domáce lístkové som síce ochutnala, ale odvahu som zatiaľ nenabrala na jeho domácu výrobu . No námaha stojí za to :)))

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Mnam, listkove cesto zboznujem! Na domacu pripravu sa zatial nechystam, momentalne ma laka skor domace danish pastry (plundrove), ale aj to asi pocka.
    Andrejka, dodatocne vsetko naj k stredajsim meninam!! Zela Adusha ;)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Andrejka si zlatá ďakujem aj ja tebe prajem všetko dobré:)...a k tomu cestu veď pľundrové je tiež dosť náročné na čas, ale domáce je domáce a veru neskúšala som ho ešte, no čo nieje môže byť:)))

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Andrejka, štvorčeky sa ti podarili na jednotku!! Ja milujem brusnice, hlavne v kombinácii s hermelínom, ale v podstate mi je to jedno v akej kombinácii sú, lebo mi strašne chutia. No a domáce lístkové som veru ešte nejedla a ani neskúšala ukuchtiť, ale mamina mi spomínala, že keď sme boli mali, tak sa snažila ušetriť a toto ciestko pripravovala sama - šikuľka.

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Evka ďakujem:)Ja mám tiež brusnice moc rada a tento džem som kúpila práve na ten hermelín čo spomínaš a ešte mi ostalo tak som to využila na tieto štvorčeky:)...a cestíčko po domácky je dosť prácne neviem kedy naň naberiem odvahu . Kedysi ho robila moja babka a bolo moc dobré.

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Ajka moja,lístkové cesto milujeme,tak urco skúsim coskoro.paaaaaa

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Slávka však je cestíčko moc vďačné na kadejaké kuchynské čarovanie:) ...určite skús neobanuješ.

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Byly báječné, zmizely během deseti minut.
    Jindra

    OdpovedaťOdstrániť