...alebo , ako varia v prírode 13-násť až 14-násť ročné čajky :-)
Jedného pekného, pôstného dňa sa naše čajočky rozhodli variť vonku na otvorenom ohni. Takže dnes to bude príspevok o varení na otvorenom ohni a bez mäsa pod vedením mladých zato kreatívnych báb:-)
Na bylinkové zemiakové placky budeme potrebovať:
ešus, panvička, strúhadlo, lyžica
5-6 ks zemiakov
6-7 strúčikov cesnaku
hladkú múku na zahustenie
1 ks vajíčko
olej na vyprážanie
podľa chuti:
soľ
drvená rasca
majoránka
medvedí cesnak
mäta
žerušnica lúčna
žihľava (všetky bylinky nadrobno nasekané - skautským nožíkom to ide veľmi dobre)
Postup:
1. Zemiaky zbavíme šupky, nastrúhame...
2. ...pridáme múku, soľ, vajíčko, bylinky a koreniny...
3. ...zamiešame na redšie cesto...
4. ...pripravíme si oheň (nezbierame si raždie,drevo pripravíme kresadlo prípadne zápalky a ...)...
5. ...na okraj jemne plápolajúceho ohňa si dáme rozohriať panvičku s olejom...
6. ...na panvičku pridáme 2 plievkové lyžice zemiakového cesta, rozotrieme na panvičke na placku a po oboch stranách upražíme...
7. ...ak nám ostanú zemiaky alebo ak sa nám už nechce strúhať tie zvyšné očistené, kľudne si ich narežeme na hranolky a vypražíme. Tiež dobrá a chutná voľba a tiež nie môj nápad :-).
8. Alebo ( to som nestihla odfotiť a čestné slovo toto si dievčatá vymysleli a urobili úúúúplne samé) na naolejovaný alobal nakrájame zvyšné zemiaky, paradajku, cibuľu, cesnak,soľ, a bylinky...
8. ...dobre zabalíme a dáme do tlejúcej pahreby upiecť cca 30 min.
9. A ak sa v batohu na výlete nájde čerstvá zelenina tak si vykúzlime chutný a osviežujúci šalát ktorý vyprážané jedlo trošku odľahčí :-)
A čo pili? No predsa čaj z čerstvo otrhanej mäty.
Dobrú chuť:-)
Jedného pekného, pôstného dňa sa naše čajočky rozhodli variť vonku na otvorenom ohni. Takže dnes to bude príspevok o varení na otvorenom ohni a bez mäsa pod vedením mladých zato kreatívnych báb:-)
Na bylinkové zemiakové placky budeme potrebovať:
ešus, panvička, strúhadlo, lyžica
5-6 ks zemiakov
6-7 strúčikov cesnaku
hladkú múku na zahustenie
1 ks vajíčko
olej na vyprážanie
podľa chuti:
soľ
drvená rasca
majoránka
medvedí cesnak
mäta
žerušnica lúčna
žihľava (všetky bylinky nadrobno nasekané - skautským nožíkom to ide veľmi dobre)
Postup:
1. Zemiaky zbavíme šupky, nastrúhame...
2. ...pridáme múku, soľ, vajíčko, bylinky a koreniny...
3. ...zamiešame na redšie cesto...
4. ...pripravíme si oheň (nezbierame si raždie,drevo pripravíme kresadlo prípadne zápalky a ...)...
5. ...na okraj jemne plápolajúceho ohňa si dáme rozohriať panvičku s olejom...
6. ...na panvičku pridáme 2 plievkové lyžice zemiakového cesta, rozotrieme na panvičke na placku a po oboch stranách upražíme...
7. ...ak nám ostanú zemiaky alebo ak sa nám už nechce strúhať tie zvyšné očistené, kľudne si ich narežeme na hranolky a vypražíme. Tiež dobrá a chutná voľba a tiež nie môj nápad :-).
8. Alebo ( to som nestihla odfotiť a čestné slovo toto si dievčatá vymysleli a urobili úúúúplne samé) na naolejovaný alobal nakrájame zvyšné zemiaky, paradajku, cibuľu, cesnak,soľ, a bylinky...
8. ...dobre zabalíme a dáme do tlejúcej pahreby upiecť cca 30 min.
9. A ak sa v batohu na výlete nájde čerstvá zelenina tak si vykúzlime chutný a osviežujúci šalát ktorý vyprážané jedlo trošku odľahčí :-)
A čo pili? No predsa čaj z čerstvo otrhanej mäty.
mäta a žerušnica |
Dobrú chuť:-)
To je supr nápad pánvičku na oheň, jste si užívali:-)))
OdpovedaťOdstrániťAjuška veru tak baby si užívali jedna radosť :-)
Odstrániťvaaau, skvele a zjedla by som hned :)
OdpovedaťOdstrániť...výborné boli tie placky aj hranolky a živánka ani nevravím však sa mi ju ani zvečniť nepodarilo :-)
Odstrániťnormálne Vám závidím, ale v dobrom
OdpovedaťOdstrániťIvanka keby si videla to ich nadšenie :-)
OdstrániťJuj, Andrejka mne doma už tiež podrástla čajočka, pekné omenovanie, ... 11 ročná:-) a teda má podobné nápady už teraz, nedávno sme robili vonku stredoveke placky s cenakom... tieto vaše sú dokonalé, určite ukážem doma ... Pozdravujem Ťa moja, papa a teším sa opäť na príspevok.
OdpovedaťOdstrániťAhoj Gabika :-) prosím ťa, aké sú to stredoveké placky.Pozdravujem tvoju čajočku a nech sa podelí o receptík :-)
Odstrániť