utorok, 15. mája 2012

Rebarborový kompót

Jednoduchá maškrta zo sezónnej rebarbory. V nedeľu som robila rebarborový koláč a z nej mi ostal vývar. Bolo mi ho ľúto vyliať. Využitie našiel v tomto lahodnom kompótiku.


Budeme potrebovať:
0,5 l rebarborového vývaru
2-3 ks stonky rebarbory
5-6 ks jahôd
1 PL zlatého klasu
0,5 lusku vanilky (len vnútro tzv.kaviár)
3-4 PL cukru

 Postup:
1. 0,3 l rebarborového vývaru do ktorého sme pridali kaviár z pol vanilkového lusku a cukor necháme zovrieť...v odloženom vývare si rozmiešame maizenu...
2. ...do vriaceho vývaru pridáme ošúpanu, na malé kúsky nakrájanú rebarboru...pridáme rozrobenú maizenu, dobre zamiešame...
3. ...varíme cca 1 min, dávame pozor , aby sa rebarbora nerozvarila...
4. ...nakoniec pridáme nakrájané jahody, necháme prevrieť a odstavíme.
5. Porozdeľujem do misiek či pohárov .
Kompót je dobrý aj teplý aj studený. Dobrú chuť. 



6 komentárov:

  1. Andejka máš u mňa milé ocenenie ...

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Hmmmm to vypadá velmi chutně :))) Vyzkouším :) ´Plně cítím tu vanilku :D

    mojetelo.blogspot.com

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Nikki to nielenže vypadá ono to je výborné, voňavé a cukru kľudne môžeš ubrať nech to je diétnejšie:-)

      Odstrániť
  3. Ahoj Ajka, rebarboru som ešte nejedla, u nás sa nejako nepestovala. Neviem, ako chutí, ale určite niekedy skúsim, aspoň pre chuť. A ďakujem za skvelý receptík.
    Emily

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Som tu ešte raz, nejak si sa mi stratila alebo naopak. Zajdi ku mne na blog, máš tam ocenenie, aj keď neskoro. Nemám všetky uložené obľúbené blogy. Mám ich už 300 a neviem, ako sa vymazávajú tie, ktoré už nepublikujú, aby sa uvoľnilo miesto.
    Emily

    OdpovedaťOdstrániť