pondelok 23. januára 2012

V zimnej rozprávke

Včera skoro ráno sme sa vybrali na menší výletik na horskú chatu v Krivánskej Malej Fatre. Počasie bolo všelijaké , ale stále lepšie ako sedieť doma:) Veď čo ...snehu pripadlo a s kopca cestou domov to už išlo samo:)))) po zadku:)

Tu je pár obrázkov zo zimnej krajiny...


Horská chata pod Kľačianskou Magurou 1115 m n. m.


Bolo všelijako aj hmla aj jasno no proste mysticky.






No a po návrate domov vymrznutých  a vyhladnutých nás zohriala táto úžasná a jednoduchá polievočka . Ja som ju ešte obohatila o chlebové krutónky s cesnakom. Túto polievku s názvom VICHYSSOISE (skoro som si jazyk dolámala pri tom názve) doporučujem a nielen po výlete:)

24 komentárov:

  1. Tak to je naaaadhera Andrejka!Zboznujem zasnezenu prirodu a este viac bezkovanie!! Toho snehu je tam teda raaaaadne:) Ked vidim taku kopu snehu, hned mam lepsiu naladu. No hned by som sa ku vam pridala.My sme tiez vikend stravili na bezkach,snad aj ja hodim nejaky prispevocek.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Evka bolo fakt super, tiež rada bežkujem no včera sme sa šli pošmýkať spolu s dievčatami bo pripadlo čerstvého snehu:) Teším sa na tvoj bežkársky príspevok:)

      Odstrániť
  2. Andrejko mooc tě zdravím a hned na začátku ti moc děkuji za krásné ocenění,kterého si velice vážím-zahřálo mě u srdíčka, že jsi si na mě vzpomněla......
    Výlet v zasněžené krajince musel být krásný-na fotkách to vypadá jak v pohádce.U nás v Čechách na Svitavsku sníh skoro vůbec nemáme a tak bych se velice ráda touto krajinkou prošla a cítila jak mi pod nohama pěkně křupe sníh-to mám moc ráda.Mějte se celá rodinka krásně a posílám velký pozdrav.........

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Věrka nemáš za čo ďakovať :) ocenenie si si právom zaslúžila:)
      To mi je ľúto že u vás snehu nieje :( no aj u nás dnes na ten sniežik začalo pršať:( Len dúfam že aspoň na horách ten sniežik vydrží je tam fakt krásne rozprávkovo:)

      Odstrániť
  3. Tisko zavidim ;o) toooolko snehu!!!!! aj ja chceeeeeem! vyzera to tam nadherne!!!

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Mariannka dúfam že sneh vydrží to dnešné pršanie:( dúfam aspoň na horách, tam hádam nepršalo. Ináč toľko snehu tu už dávno nebolo tak si ho naplno užívame:)

      Odstrániť
  4. to je kraaaasa, tolky snezisko! :)))

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ...aspoň takto som vám tu krásu trošku sprostredkovala:)

      Odstrániť
  5. Ajka, ozaj krasne a mysticke..nasa slovenska priroda veru vie byt mysticka :)) a ta polievocka musela byt mnami, po takej paradnej prechadzke :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ...veru krásna je a v každom ročnom obdobý :)...polievočku odporúčam najviac , ako viem:)

      Odstrániť
  6. to je nádhera, úplne, krásny výlet, Ajka :))

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ...veru nádhera :) dúfam že sa nám aj tento víkend podarí vybehnúť hore:)

      Odstrániť
    2. dúfam, že aj nám sa podarí kdesi vybehnúúúť, a Ty určite foť, foť, takéto prekrásne obrázky si rada zase pozriem :)))

      Odstrániť
    3. To je procházka v pohádce ,úplně úžasné Daja

      Odstrániť
  7. Andrejka Ďakujem som rada že fotečkami niekoho poteším :) mne sa páčia zas tie tvoje:)

    Daja bolo nádherne fakt čarovne no na víkend hlásia nižšie teploty tak uvidíme :)

    OdpovedaťOdstrániť
  8. nadherna zimna rozpravka,Andrejka:)dakujem za zasnivanie sa♥

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Krásna romantika. Vyzerá to, že v mnohých kútoch Slovenska vládne krásna zima. Tešte sa a užívajte. My v Bratislave sme radi, že je sucho a bezsnehovo. Vyzerá to u nás ako v predjarí. Dokonca som videla minulý týždeň pár km južnejšie od Bratislavy kvitnúť bahniatka! Príroda má trošku chaos, ale niet sa jej čo čudovať.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ahoj Katka:)...áno snehu je u nás dosť aj dnes sme sa vrátili z Jasenskej doliny boli sme bežkovať , zima bola poriadna no rozhýbali sme to:) A píšeš , že bahniatka??? No to naše Slovensko je dosť maličké , ale čo sa týka tých teplotných rozdielov tak to je sranda:))

      Odstrániť
  10. Tento komentár bol odstránený autorom.

    OdpovedaťOdstrániť
  11. Ajka, napíš mi, prosím, do komentára tvoj e-mail, uz dva roky mi blbne outlook. Vďaka

    OdpovedaťOdstrániť