utorok 20. septembra 2011

Banánovo včelomedová čučoriedka...


...to je názov mojej mladšej dcérky na čuoriedkový koktejl (pre niekoho smoothies) ktorý som im namiešala po príchode z umeleckej školy. Ani moje dve umelkyne  neobchádzajú kadejaké ,,skoro jesenné" potvorky tak som nasadila proti nim (potvorkám) zbrane silného kalibru. Podľa mňa čučoriedky sú , ako som spomínala v inom mojom príspevku, bobule imunity tak prečo dievčatám imunitu trošku neposilniť:)
No a trošku som sa pohrabala v PC a zaspomínala som si  na začiatky mojich dcér keď sa ešte len zoznamovali s farbami:) Teraz sú trošičku staršie no láska k farbám a štetcom ich neopustila čomu som úprimne rada.

Barborka 5 rokov
Katka 4 roky
No a teraz už receptík na banánovo medovčelovú čučoriedku: 
cca 300g čučoriedok  aj mrazených
1 PL medu
0,5 l pomarančovej šťavy
1 banán
Nehoda, keď sa nedarí ako by som chcela:(

Postup: 
Banán nakrájame do mixovacej nádoby pridáme čučoriedky, med, pomarančovú šťavu a dobre vymixujeme ponorným  alebo hocakým mixérom. Dobre vymixovaný nápoj nalejeme do pohárov ozdobíme a podávame:)
                                                              Dobrú chuť a na zdravie:-)

9 komentárov:

  1. Jeej, toto som robila minule aj ja, ale za ten svet som to nevedela nafotiť :-( Nafotiť tekuté veci mi robí problém... mňam, mňam, ale hlavné, že to bola veru dobrota. Smoothie môžem hocikedy.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Andrejka ani mi nevrav o fotení:( no hrôza a ešte k tomu už bola tma tak o to horšie, ale koktejl bol tak úúúúžasný že som sa musela podeliť:)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. jeeeej aka je tvoja dcera zlata. aj ja som tak rada kreslila a malovala ked som bola taka mala:-) roztomila je!

    OdpovedaťOdstrániť
  4. aké nádherné dievčatko :)) aj máte nejaké pekné výtvory zarámované?

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Anetka:...ďakujem Anetka , ale ktorá je zlatá?:))) Na foto sú obe moje dcérky:)))...no a myslím že ti dodnes ostali umelecké sklony veď tvoje kulinárske a tortičkovské dobrotky sú toho dôkazom:)

    Andurejka:...ďakujem Andrejka:) No to vieš že tých výtvorov je viac než dosť tak môže obmieňať podľa nálady:)Len škoda že podaktoré sa nám nevrátili z výstav no čo už.

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Ajka mas krasnu dcerku. A ako sustredene sa tvari pri praci. Po takom vykone urcite tvoja vitaminova bomba padla vhod.

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Adrianka ďakujem:) veru vitamínová bomba bola dobre nasmerovaná:)

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Ajka aká je dcérka zlatá :) a smoothie muselo byť výýboré

    OdpovedaťOdstrániť