piatok 1. apríla 2011

Človek mieni....

Nikdy som si nemyslela že háčik bude mojim kamarátom:) Ja som dosť nepraktický človek a čo sa týka ručných prác...tak umelecké vlohy nemám žiadne. Chcela by som vedieť toho veľa, byť taký multifunkčný človek (ako je moja maminka) na ktorého sa dá 100% spoľahnúť. Keď som sa vydala nevedela som variť u nás to bola mamina záležitosť a ja som sa jej neplietla do toho v čom sa ona vyžívala. Tak isto do šitia:) keď bolo treba niečo ušiť tak to zachraňovala moja maminka:) O pletení ani nehovorím, videla som najnovší výstrelok módy samozrejme som utekala za mamou a do týždňa som mala nový svetrík či bolerko:))) Pletenie sa mi zdalo dosť náročné na čas aj na techniku až kým som si začala viac všímať háčkovanie. Samozrejme háčkovanie nie je jednoduchá záležitosť, no ja som si našla s toho to najjednoduchšie teda aspoň podľa mňa a to babičkin tradičný  štvorček. Nakúpila som si vlnu, milujem farby čím pestrejšie tým lepšie a dosť veľký háčik, to aby mi na začiatok práca rýchlo ubiehala.
Samozrejme trpezlivosť so mnou mala moja maminka a ja som žiak dosť náročný bo mi všetko treba vysvetliť aspoň 100x :) Ale myslím že na začiatok to nieje zlé.  Tento štvorček má aj svoje výhody, beriem si ho do čakárne k zubárovi, k lekárke či pred televízor:)))  A vôbec nemám výčitky premárneného času :)
Hodne ma inšpirovala Gabika a Janka majú zlaté ručičky tak ako moja maminka a ja by som raz chcela vyčarovať také skvosty ako oni (  Mama , Gabika a Janka)
No a na záver asi toľko-variť myslím viem , šiť som sa tiež naučila , maľovať na textil tiež ovládam už len zdokonaliť sa v háčkovaní... Potom si budem hľadať inú métu , lebo najhoršie čo môže byť je životná stagnácia:))) Našťastie pri mojich dvoch dcérach (umelecky dosť nadané) sa ani nedá nejak stagnovať sú mojim zdrojom inšpirácie a chuti skúšať nové veci a techniky :)

22 komentárov:

  1. Andrejkááááá, nádherné farby ... tlieskam, myslím že si ma dokonale navnadila na farebnú deku :-).... možem sa opýtať akú vlnu si použila ... naozaj živé farby ...

    O Tvojej šikovnosti vôbec nepochybujem .... som veľmi zvadavá, hihi ... ako to dopadne a čo z toho bude ....

    PS: Veľmi pekný štvorček, prosím Ťa máš k nemu návodik?

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ďakujem Gabika, farbičky mi pomohli vybrať moje dievčatá , dám na ich inštinkt:)Vlnu som použila zn. Dora www.madametricoteparis.com
    Sama neviem čo z toho bude, uvidím koľko štvorčekov uháčkujem:)A to sa mi páči že od začiatku neviem čo z toho bude ale viem že niečo pekné:)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. ...jáááj a zabudla som na návodik:) vieš Gabika moja maminka mi to ukazovala ručne stručne , ale pokúsim sa nájsť alebo prefotiť nikde aj návod :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. ... netreba ak nemas navodik, ja poskusam a urobim...ja si aj tak vzdy vsetko robim ako mi vyhovuje...Práve to sa mi páči na hačkovaní, nikdy nevieš čo to bude ale tvoríš za "jazdy" ... ani ja som netušila čo nakoniec urobím zo štvorčekov....

    Ako sa Ti pracuje s vlnou je jemná alebo taká pevnejšia???

    OdpovedaťOdstrániť
  5. ...veď to, na háčkovaní sa mi páči hlavne ta improvizácia:)a vlna je podľa môjho laického oka celkom fajn, povedala by som že skôr pevnejšia čo mi viac vyhovuje kedže drží tvar:)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Tak toto je super!!! Myslim,ze opat zacnem hackovat, prestala som s tym,ked som mala asi 10 rokov, robila som modne kolekcie pre moju jedinu "barbinu" a strasne ma to bavilo. Naucila ma to moja starka, ktora vie uzasne hackovat...

    OdpovedaťOdstrániť
  7. ja sa nestacím cudovat Ajka, ty si hotová umelkyna, také nieco by som ja veru nestvorila, nemám na to trpezlivost.tlieskaaaam

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Marianka ďakujem:) ...a určite sa k háčiku vráť je to skvelá vec na odbúranie stresu:)

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Slávka ďakujem krásne:)...a veruže by si také aj ty stvorila, tiež som si myslela že je to hrozne ťažké:)))a čo sa týka trpezlivosti, tak za jeden sitkom mám hotový jeden štvorček:)

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Andrejka, mas moj velky obdiv! velmi pekna farebna a vesela rucna pracicka! ja som na taketo jemnostky velmi nesikovna, bohuzial neviem ani sit, nieto este hackovat, a kolkokrat by sa mi to veru aj zislo, najma ked vidim takuto krasnu inspiraciu..nech ti tvoja tvoriva zabavka robi radost, si vzor dokonalej maminky! papa

    OdpovedaťOdstrániť
  11. Andrejka, krasne ti to ide ;) Ja som sa s hacikom isty cas kamaratila, uhackovala som si kabelku, tricko a nejake drobnosti. Hackovat ma naucila mama, ktora hackovala nielen rozne decky, ale pre mna svetriky, atd atd ;) K pletiacim ihliciam nemala vztah ani ona ani ja. Hacik ma pred cca 11 rokmi fascinoval a bavilo ma to. Ale coskoro prisli ine zaluby a na hacik som zabudla. To, ze sa vratim k hackovaniu, teda, trosku o tom rozmyslam, sposobila tato stranka http://zoomyummy.com/2011/03/31/new-purses/, ta baba hackuje nadherne veci, prezri si napr. polozku crafty ideas ;) Drzim palceky, aby sa ti darilo ;)

    OdpovedaťOdstrániť
  12. Andrejka,no ty si ale sikovnica...velmi sa tesim s tebou,ze si sa tak nasla v novej zalube,clovek ma hned krajsie dni,a citi sa akosi uzitocnejsie a lepsie,vsak?...a je super,ze dcerenky su ti takymi dobrymi spolocnickami a inspiratorkami..len tak dalej,a budem sa tesit na tvoje krasne vytvory,lebo ja veru neviem ani pliest,ani hackovat,ani sit:((((hanba mi:)

    OdpovedaťOdstrániť
  13. Evička ďakujem za milý komentárik:) farbičky sme vyberali také veselšie nech ma to baví háčkovať a koniec koncov je jar tak hádam aj preto:) a nemyslím si že si nešikovná len každý má vlohy na niečo iné a na takéto prkotinky treba hlavne chuť tak som zvedavá dokedy mi to bude chutiť:)))

    OdpovedaťOdstrániť
  14. Ďakujem Andrejka:) ...no vidíš mňa takéto veci nikdy nebavili u nás je expertka na ručné práce moja maminka, to len teraz na ,,staré kolena" ma to akosi chytilo tak som pootravovala mamu a už to viem aj ja:) A ďakujem ti za super stránku tá baba je fakt šikovnica a veru sa nechám inšpirovať, tie kabelky nemajú chybu.

    OdpovedaťOdstrániť
  15. Ďakujem Martinka za slovíčka chvály:)a to máš pravdu že sa človek cíti užitočnejší:)a čo sa týka šikovnosti tak tvoja je nesmierna, veľmi obdivujem tvoje vitrážové a sklenené dielka, (stále sa teším s anjelika a srdiečka robia spoločnosť kvetinkam, nádherne cez ne svieti slniečko:)))

    OdpovedaťOdstrániť
  16. Ajka máš to krásne,mne to háčkovanie ide ako v lete na saniach, chuť mám - takže netuším kde je chyba :) :(.

    OdpovedaťOdstrániť
  17. Ivanka ďakujem krásne:)...no to netuším ani ja kde je chyba:(

    OdpovedaťOdstrániť
  18. Moc chválím.Háčkované čtverečky vypadají krásně.

    OdpovedaťOdstrániť
  19. Ďakujem Vierka :)moc ma teší chvála od šikulky ako ty:)

    OdpovedaťOdstrániť
  20. Zdravím Andrejko a těší mě, že sis mě přidala mezi své blogy.Budu se těšit na naše blogérské povídání.

    OdpovedaťOdstrániť
  21. Adi, no chválim, chváááálim!!!si ty veru šikovnica, šikovná. A dcérenky to veru majú po kom zdediť. Čo sa týka mňa, tak ja som sa paradoxne najviac venovala kadejakým takýmto ručným prácam a podobným záľubám ako dieťa. A jediné, čo mi z toho ostalo do dospelosti je varenie -asi preto, že jesť sa musí, ale bez štrikovania a šitia prežijem:)))) Ale obdivujem, že ty sa takýmto tvorivým záľubám venuješ a teším sa na ďalšie príspevky podobného druhu...

    OdpovedaťOdstrániť
  22. Evička ďakujem, ďakujem:)))teším sa krásnemu komentáriku:)poctivo trénujem a zdokonaľujem sa a budem sa snažiť pridávať moje háčkovacie dielka.

    OdpovedaťOdstrániť