štvrtok 14. októbra 2010

Papaya smoothie



Áno viem je jeseň a čas na teplé nápoje. Ale ja som v obchode objavila papayu a keďže som si ju zo zvedavosti kúpila a doniesla domov musela som ju nejako jednoducho zúžitkovať a nič lepšie ma nenapadlo  ako smoothie. Smoothie je vlastne koktejl a moje deti koktejlíky milujú tak prečo im nevyhovieť? Tým skôr že papáya je móóóc zdravá plná vitamínov, minerálov a enzýmov , takže podporuje trávenie a je vhodná pre ľudí ktorý majú problém s pankreasom. Príprava smoothie nezaberie moc času tak hor sa do toho :-)
Budeme potrebovať:
1 ks papaya
1-2 ks banán
500ml vanilkové acidko
1 ks biely jogurt (200ml poprípade mlieko)
štipka škorice
Papáju olúpeme, prekrojíme a zbavíme štipľavých semienok, nakrájame na kocky. Tak isto olúpeme banán a nakrájame, pridáme k papáy, zalejeme acidkom a jogurtom, ak chceme môžme dochutiť cukrom alebo medom. Všetky ingrediencie spolu vymixujeme cca 1-2 min. Hotový nápoj nalejeme do pohárov ozdobíme štipkou škorice a podávame. Dobrú chuť:-)

4 komentáre:

  1. Andrejka a kde si zohnala papayu ?? - ja som ju ešte nikdy čerstvú nejedla /chi:)iba sušenú / - načase veru skúsiť . Samé dobré veci tam idú, všetko čo možeme, vyzerá to skveleeee .

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Maťka papayu mám z TESCA , ale samotná nič moc prirovnala by som to ku tekvicovej chuti xixix údajne je to kvôli tomu že nedozrela na slnku, ale v tomto koktejlíku je výborná a myslím že tvojim dievčatám bude chutiť a ako som sa dozvedela na trávenie a chorý žalúdok je ako stvorená :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. ja uz som komentovala na MMB.Velmi chutne to vyzerá Andrejka,tak by som si to teraz dala

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Ďakujem Slávka:-) takéto rýchlôstky sa dajú zrobiť hocikedy a myslím že aj o takejto hodine a s bársjakého ovocíčka :-)))

    OdpovedaťOdstrániť