štvrtok 15. marca 2012

Kura po gudžarátsky


 Snáď mi to  Miška odpustí ak trošku zabŕdnem do Indickej kuchyne a pridám recept na kura po gudžarádsky. Nechala som sa inšpirovať Apetitom 2011. Recept je naozaj jednoduchý, voňavý a veľmi chutný.


 inšpirácia:  http://blog.veruska.cz/


Budeme potrebovať:
4 vykostené kuracie stehná (ja som použila 1,5 ks kuracích pŕs)
2cibule
4 strúčky cesnaku
cca 2 PL masla
4-5 PL hustého bieleho jogurtu
soľ
1 čl sušeného zázvoru (ja som použila čerstvý zázvor)
1 čl mletej sladkej papriky
1 čl nemletého maku
1 čl garam masala
1 čl kari


Postup:
1.Očistenu cibuľu najemno nakrájame...
2. ...časť cibule spolu s korením , soľou a makom ľahko rozdrvíme v mažiari...
3. ...v hlbšej panvici rozpustíme maslo (ak máme použijeme maslo prepustené) a na ňom cca 1 min osmahneme nakrájanú cibuľu a po minúte pridáme cibuľu s koreninami a makom, opekáme ďalšiu minútku...

4. ...pridáme očistené, vykostené a na kocky nakrájané mäso, chvíľu poopekáme...

5. ...k opečenému mäsu pridáme jogurt, premiešame, prikryjeme a na miernom plameni dusíme kým nám mäso zmäkne cca 30 min.


6. Mäso podávame s ryžou alebo s tým  čo máme radi:) Určite sa inšpirujte Miškinim blogom má tam kopec dobrých receptov na kadejaké placky a chleby ktoré by sa celkom dobre hodili k takémuto jedlu:) A ak máte radi pikantnejšie jedlá, a India taká je, prihoďte do jedla počas dusenia čili papričku.


                                                                     Dobrú chuť:)

18 komentárov:

  1. jeej, o tomto recepte uz dlhsie uvazujem aj ja ze ho urobim. tak teda dakujem za odporucanie :)))

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Marysity rado sa stalo :) receptík fakt odporúčam :)

      Odstrániť
  2. Vyzera to skvele!!! a ta fotecka s lyzickami, uuuuzasnaaaa! velmi sa mi paci ;o)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Mariannka je to také voňavo - chutné:) ...a Ďakujem:)

      Odstrániť
  3. AJKO ,TO KUŘÁTKO MI DĚLÁ VELIKOU CHUTˇ!!BEZVA RECEPT V SOBOTU HO VYSKOUŠÍM DÍKY ,DAJA

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Daja teším sa , že som ťa mohla inšpirovať:) Prajem dobrú chuť:)

      Odstrániť
  4. Vcera som tu nechala spravicku a tusim mi zasa skriatok uradoval ako sa mi to v poslednej dobe uz viackrat pri komentovani stalo. Takze znova... vyzera to vyborne a necham sa niekedy celkom urcite inspirovat! Ajka odpustat ti nemusim, ved ja som indicku kuchynu nevynasla :D len varte, ja som cela bez seba ked niekde vidim aj recepty od inych a vidim snahu, aj ked viem, ze suroviny...tie suroviny ;) Prave som nakukla k Anetke, si sikovne kocky :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ...ale veď ja viem , že nevymyslela:) Miška , ale máš k nej predsa len bližšie , ako my aj čo sa týka korenín a vlastne aj tá autentickosť:)A ja som ti veľmi vďačná že nám takto cez receptíky približuješ Indiu:)

      Odstrániť
  5. Ajka receptik vyzera byt ozaj jednoduchy. Nepochoybujem , ze je to super papkanica, tak uz len by som ho mala coskoro vyskusat. Vdaka za skvelu inspiraciu.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Adrianka je jednoduchý , garantujem:))) a budem rada ak sa inšpiruješ:)

      Odstrániť
  6. Vyzerá to super, Ajka, to by som rada skúsila mnaaaaaaaaaaaam :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Slávka treba skúsiť a presvedčíš sa ,že je to dobré:)))

      Odstrániť
  7. tie lyžičky ma úplne očarili, Ajka :) a aj mäsko vyzerá chutne, indickú kuchyňu veru môžem :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ...ďakujem Andrejka:)))a indická kuchyňa je super voňavá a fajne pikantná takže aj u mňa obľúbená:)))

      Odstrániť
  8. vonia to az sem k nam domov a fotky uzasne, Ajka!

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Hned bych si dala, vypadá to skvěle.

    OdpovedaťOdstrániť