streda 19. januára 2011

Paštéta z kuracích pečienok

Niežeby boli paštéty  u nás nejak extra obľúbené , ale raz za čas príde aj na ne chuť. A keď paštétu tak domácu nech viem čo jem ja aj moje dievčatá:) A s čistým svedomím môžem napísať že táto paštéta je výborná.
Inšpirácia: Dobré jedlo 2011

 Budeme potrebovať:
1 cibuľu
3-5 strúčikov cesnaku
1 kg kuracích pečienok
1 čl sójovej omáčky
lístky čerstvého tymianu ( ja som použila miesto tymianu  hladkú pertžlenovú vňať)
200ml smotany na šľahanie
125 g masla
soľ, čierne korenie čerstvo mleté
125g masla alebo masti na zaliatie

Postup:
Na troche masla opečieme nadrobno nakrájanú cibuľku aj nastrúhaný cesnak. Umyté a nakrájané pečienky pridáme k cibuľke a cesnaku a podusíme cca 10 min., je dôležité aby sa voda odparila a pečienky dobre tepelne upravili. Pečienky ochutíme sójovou omáčkou, lístkami tymianu (petržlenu) a pridáme smotanu a maslo. Necháme na moment prejsť varom a vypneme. Všetko spolu vymixujeme. Zmes vylejeme do misiek a paštétu zalejeme roztopeným (nie vyškvareným) maslom alebo masťou a ozdobíme petržlenom. Dáme stuhnúť do chladničky. Najlepšie chutí s  čerstvým chlebíkom a cibuľkou. Dobrú chuť:)

19 komentárov:

  1. Andrejka,dalsie tvoje pastetkove lakadlo:)..uz ta predosla nam velmi chutila,tak neviem co si pocneme s touto "upgrade" verziou:))))))
    (mauka)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Andrejka, mnam, tak toto musi byt genialne!! Ja sa uz dlhsie chystam na domacu pastetu, ale stale som sa k nej nedopracovala ;) adush

    OdpovedaťOdstrániť
  3. oooooooch Andrejka ano ano ano milujem pastétu z kuracích pecienok, aj ja robím podobne a urcite vyskúsam tvoju verziu tiez. juuuuuuuuuuj uz mam chut.;-)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Slávka ďakujem a vyskúšaj je pomerne jednoduchá:)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Andrejka ja som už robila paštétu (recept mám na MMB) , ale táto sa mi zdá a nielen zdá ona je oveľa jednoduchšia a je moc dobrá:)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Maťka však skús na pol alebo štvrť dávky a uvidíš ktorá je lepšia. Mne osobne táto chutí viac:)

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Ajka, môzem pastétu urobit dnes aby bola zajtra na ranajky? Teda ze ju rozdelím do misiek,a dam stuhnut do chladnicky az dozajtra? nepokazi sa to ze nie?

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Slávka prepáč že neskoro reagujem. Ale možno ti ešte pomôžem : paštétu kľudne urob a daj do chladničky, zakrytá vydrží podľa mňa aj týždeň :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  9. super, urobila som a je výborná.este ostalo trocha,tak aspon budem kludná, ze to vydrzí.dakujem za super receptík, velmi sme si pochutnali.papaaaa

    OdpovedaťOdstrániť
  10. ...som rada že vám chutila a o trvácnosť sa nemusíš báť:)

    OdpovedaťOdstrániť
  11. Andrejka, toto musí byť lahôdka!!domáca paštétka - mňam!!! Ja tie kupované vôbec nemusím, ale tejto by som rozhodne neodolala!!

    OdpovedaťOdstrániť
  12. ...veď práve Evka , tie kupované vôbec nejem a do tejto vieš čo dáš, a raz za čas aj paštéta príde na chuť:)))

    OdpovedaťOdstrániť
  13. Domácí paštika je domácí paštika!Chuť má úplně jiný rozměr než u kupované. U nás se zkouěela tato: http://hafjentak.blog.cz/1011/pastika-z-telecich-jater .Tady vidím, že budu muset vyzkoušet tu z kuřecích jater!

    OdpovedaťOdstrániť
  14. Hanička veru máš pravdu domáce je domáce a obzerala som aj tú tvoju no nemala som potrebný alkohol tak som urobila túto. Ale nabudúce vyskúšam podľa teba:)

    OdpovedaťOdstrániť
  15. Ako dlho vydrží v chladničke ? :)

    OdpovedaťOdstrániť
  16. Ako dlho vydrží v chladničke ? :)

    OdpovedaťOdstrániť