pondelok 20. decembra 2010

Čokoládová torta - narodeninová

Tak túto tortičku odporúčam všetkým čokomaniakom. Piekla som ju na narodeniny môjmu manželovi a nesmierne mu chutila a nielen jemu. Nie je krémová takže aj dosť dlho vydrží:-) a vydrží aj transport ak ju niekedy budem chcieť piecť ako dar.Žiaľ nenafotila som fotopostup , ale je fakt jednoduchá tak si myslím že ani nebude treba:-)

Ingrediencie:
120g masla(hera)
120g pr.cukru
4 žĺtky
175g roztopenej tmavej čokolády
1 PL vanilkového cukru
2 kvapky mandľovej esencie(arómy)
120g hladkej múky
3 bielky
marhuľový (ríbezľový) lekvár
200g čokolády na polevu
2 dcl šľahačky

Postup:
Rúru predhrejeme na 160 stupňov. Vymastíme si tortovú formu s priemerom 22 cm.
Maslo vyšľaháme s cukrom do peny po jednom pridáme žĺtky, vychladenú čokoládu, primiešame vanilkový cukor, mandľovú esenciu a šľaháme cca 10 min.
Múku preosejem a zapracujeme do maslového krému.
Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a opatrne zapracujeme do cesta.
Cestom naplníme tortovú formu a pečieme cca 45 min. Po vychladnutí tortu natrieme lekvárom a polejeme roztopenou čokoládou v šľahačke.

14 komentárov:

  1. Hmm, jako čokoholik úplně slintám při pohledu na tu tmavou nádherua už asi vím, co budu péct manželovi k narozeninám :-) Mňam, všechny recepty tady uveřejněné jsou prostě k sežrání! :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ahoj Madla ďakujem, teším sa že si navštívila môj blog a budem rada ak zavítaš častejšie . Ja sa budem snažiť byť dobrou inšpirátorkou:--) Ináč táto torta môjmu manželovi fakt moc chutila on nie je moc na krémové:-)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Ved skoro žiaden krém tam nieje !

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Nacokoladovejsia cokoladova torta. Skvely recept, vdaka! :)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Najlepsia torta aku som kedy piekla alebo jedla, chutila vsetkym a zmizla do hodiny. Vrela vdaka za recept, odteraz budem robit pravidelne :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Tu slahacku myslis v zmysle smotany na slahanie? Vyzera uzasne a tiez chcem muzovi na narodeniny pripravit ako prekvapko:)

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Ahoj, chcela by som skusit tuto torticku na narodeniny mojho mileho, ale kedze to bude moj prvy tortovy pokus :) , ta tmava coko do cesta moze byt aj obycajna na varenie, alebo treba radsej kvalitnejsiu? Dakujem velmi pekne

    OdpovedaťOdstrániť
  8. ahoj, potrebovala som urobit synovi rychlu cokotortu,nestihala som, bolo uz cca.22.00 a rano malo byt prekvapenie- nahodou som nasla tento recept a som rada, lebo okrem toho ze rychlovka velmi dobra torta, naozaj tu plati ze v jednoduchosti je krasa, resp. chut:-)
    pre velky uspech idem zopakovat teraz cez vikend, muz si objednal, ze taku istu, tu co sa cela zjedla:-)...odporucam a dakujem autorke

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Ja som do cesta pridala ešte trochu vody, lebo pred zapracovaním bielkov bolo veľmi tuhé. Inač super recept, ja som ju robila priateľovi na narodeniny, navrch som dala celé čerstvé jahody, okolo obvodu trubičky a obviazala som ju stuhou. Nielenže dobre chutila, ale aj vyzerala. Jahody túto čokoládovú bombu super zvýraznili! Ďakujem, super :)

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Ďakujem za tip. Torta bola super, všetci si chválili..Andrea

    OdpovedaťOdstrániť
  11. Treba tam dať aj mandľovú arómu?

    OdpovedaťOdstrániť