Tento rok som mojej čokoládovej maniačke robila na narodeniny tortu šmrncnutú ovocím. A že bola dobrá svedčí fakt , vydržala len pár hodín. Od poobedia do večera bolo po nej. Pôvodne to mala byť Schwazwald torta no mne sa páčil tento odskúšaný recept . Túto tortu som robila tretí krát takže som stavila na istotu . No napriek istote sa mi torta ,čo sa týka vzhľadu , nevydarila tak , ako mala. Nevadí, na chuti jej to neubralo . Takže tu nižšie nájdete receptík:-)
Budeme potrebovať:
korpus:
tortová forma s priemerom cca 20-23 cm
4 celé vajcia
120g krupicového cukru
90g kvalitného kakaa
90 polohrubej múky
1 ČL kypriacého prášku
3 PL oleja
plnka:
7 dcl zaváraných višní
3 PL kukuričného škrobu (zlatý klas)
štipka škorice
4 PL vanilkového cukru
700 ml šľahačky 36 %
Postup:
1. Korpus si upečieme deň vopred.
Rúru zapneme na 200 stupňov. 4 celé vajcia a cukor vyšľaháme do peny . Trvá to cca 7-10 min.
2. Do žĺtkovej zmesi pridáme preosiatu múku, kakao, prášok do pečiva a dobre zamiešame.
3. Nakoniec do cesta zamiešame olej.
4. Cesto vylejeme do tortovej formy vymastenej herou a vysypanej hrubou múkou a pečieme cca 30 min.
Ja mažem a vysypávam tortovú formu len po dne, boky nechávam nenatreté. Korpus sa mi potom upečie pekne bez vydutia , alebo iného zdeformovanie. Cesto z bokov len uvoľním nožom , nič sa mi neprichytí tak že by sa to nedalo oddeliť od formy.
5. Višne ocedíme a zo šťavy , cukru, škorice a zlatého klasu uvaríme hustý krém do ktorého ku koncu varenia pridáme višne, ale predtým si ich pár odložíme na ozdobu( v mojom prípade 18 ks).
6. Šľahačku vyšľaháme na tuhý sneh, môžeme mierne osladiť, ak máte šľahačku len 33 % pridajte zo 2ks šľahačkového stužovača.
7. Vychladnutý tortový korpus rozkrojíme na tri časti( alebo dva ak si netrúfate na tri) a navrstvíme plnku. Na spodok dáme krémové višne, prikryjeme šľahačkou a šľahačku korpusom.
8. Povrch a boky torty natrieme šľahačkou a ozdobíme šľahačkovími kvietkami, nastrúhanou čokoládou a višňami.
Dobrú chuť:-)
Budeme potrebovať:
korpus:
tortová forma s priemerom cca 20-23 cm
4 celé vajcia
120g krupicového cukru
90g kvalitného kakaa
90 polohrubej múky
1 ČL kypriacého prášku
3 PL oleja
plnka:
7 dcl zaváraných višní
3 PL kukuričného škrobu (zlatý klas)
štipka škorice
4 PL vanilkového cukru
700 ml šľahačky 36 %
Postup:
1. Korpus si upečieme deň vopred.
Rúru zapneme na 200 stupňov. 4 celé vajcia a cukor vyšľaháme do peny . Trvá to cca 7-10 min.
2. Do žĺtkovej zmesi pridáme preosiatu múku, kakao, prášok do pečiva a dobre zamiešame.
3. Nakoniec do cesta zamiešame olej.
4. Cesto vylejeme do tortovej formy vymastenej herou a vysypanej hrubou múkou a pečieme cca 30 min.
Ja mažem a vysypávam tortovú formu len po dne, boky nechávam nenatreté. Korpus sa mi potom upečie pekne bez vydutia , alebo iného zdeformovanie. Cesto z bokov len uvoľním nožom , nič sa mi neprichytí tak že by sa to nedalo oddeliť od formy.
5. Višne ocedíme a zo šťavy , cukru, škorice a zlatého klasu uvaríme hustý krém do ktorého ku koncu varenia pridáme višne, ale predtým si ich pár odložíme na ozdobu( v mojom prípade 18 ks).
6. Šľahačku vyšľaháme na tuhý sneh, môžeme mierne osladiť, ak máte šľahačku len 33 % pridajte zo 2ks šľahačkového stužovača.
7. Vychladnutý tortový korpus rozkrojíme na tri časti( alebo dva ak si netrúfate na tri) a navrstvíme plnku. Na spodok dáme krémové višne, prikryjeme šľahačkou a šľahačku korpusom.
8. Povrch a boky torty natrieme šľahačkou a ozdobíme šľahačkovími kvietkami, nastrúhanou čokoládou a višňami.
Dobrú chuť:-)
Andrejka, ... urobila si dokonalú tortičku ... vôbec netuším čo sa Ti na nej nepodarilo... Všetko naj naj prajem.
OdpovedaťOdstrániťĎakujem Gabika:-) no nepodarila sa mi prerezať na tri krát , ako som si predstavovala, nevadí bola fajná. Ďakujem za prianie ♥
OdstrániťTortička vyzerá veľmi fajn, to si ešte nevidela moje torty, to by si pochopila pravý význam slova "nevydarená" :))) Ale aspoň chutia dobre :) Vyzerá naozaj chutne a zrejme aj bola, keď tak rýchlo zmizla :) Takisto prajem všetko naj! A pekný deň tiež :)
OdpovedaťOdstrániťPomaličky beriem tortičku na milosť tuším sa už aj mne páči:) Miška si moc milá Ďakujem:-)
Odstrániťvyzerá uplne úžasne, v reze, až sa mi slinky zbiehajú :)
OdpovedaťOdstrániťĎakujem :-) hlavne že nám chutila a máš pravdu bola pekná :-)
OdstrániťAj na môj vkus vyzerá perfektne, ja mam tiež problém úhľadne naporcovať...
OdpovedaťOdstrániťkeď vidím tie nádherné porcie tu na blogoch šikovných dievčat, niekedy sa mi
zda že je to až klam a preto na Tvojej fakt nevidím problém ...tak
by som chcela vedieť aj ja :-))
Mery si zlatá ďakujem:-)
OdstrániťTeda, ta je opravdu nádherná! Škoda, že nemám zavařené višně, hned bych se do ní pustila!
OdpovedaťOdstrániťmňami, tá musela byť výborná :)))
OdpovedaťOdstrániťHmmm... takové dobroty Ali
OdpovedaťOdstrániťAjka