streda 15. júna 2011
Čerešňovo - kokosový clafoutis
,,Brutálne dobrý dezert ktorý sa je sám" to bola veta môjho manžela, mimochodom on na dezerty a iné sladkosti nie je:) Ja len dodám že tento dezertík je nielen výborný , ale aj úúúúžasne jednoduchý. Receptík mám z tejto vynikajúcej stránky. Upravila som si ho len minimálne tj. podľa momentálnej dostupnosti ingrediencií:)
Budeme potrebovať:
3 vajcia
1/2 H kryštálového cukru
2/3 H polohrubej múky
1/4 H roztopeného masla
250 ml kokosového mlieka
200 ml šľahačky ( ja som mala len 30 %-nú)
2 - 3 hrste čerešní aj s kôstkami
Postup:
1. Rúru vyhrejeme na 160 -180 stupňov
2. Vajcia a cukor spolu vyšľaháme do peny.
3. Do vaječnej peny pridáme múku a roztopené maslo.DOBRú CHU´T
4. Postupne do zmesi zamiešame kokosové mlieko a šľahačku.
5. Rozdelíme do formičiek a na cesto pohádžeme čerešne.
6. Dáme piecť do vyhriatej rúry na cca 25 -30 min.
Cesto sa pri pečení nafúkne , ale po vybratí s rúry spľasne. Nie je to klasický koláč, má takú pudingovejšiu konzistenciu. Je lepšie keď sa pečie vo formičkách priamo na servírovanie , ako v jednej veľkej forme potom je problém pri vyberaní z formy a následnom servírovaní. Clafoutis je lepší (chutnejší) teplý alebo vlažný. No nič sa nestane ani studenému len cestíčko nebude nadýchané , skôr tuhé:)
DOBRÚ CHUŤ :)
Prihlásiť na odber:
Zverejniť komentáre (Atom)
Ajka,to vyzerá fantasticky, mňááám.
OdpovedaťOdstrániť...Ivanka ďakujem , veru je fantastický:)
OdpovedaťOdstrániťmnam krasne kolaciky..aj zapekacie misticky :)
OdpovedaťOdstrániťNo vyzera to tak, ze by som mala kupit male zapekacie misticky aby som mohla aj ja robit taketo dobroty :-)
OdpovedaťOdstrániťjooj,to si veru viem predstavit,ze toto sa je samo,Andrejka:)krasne fotecky,krasny dezertik:)..a kde si prosim ta zohnala tie keramicke misticky?..ja som ich u nas v Nitre zhanala veeeelmo dlho,a nenasla som..ani na nete:(tak som si ich nakoniec priniesla az z Holandska:)
OdpovedaťOdstrániťjeminenky, podobny som robila ale bez kokosoveho mlieka tak toto musi chutit fantasticky, Ajkaaaaaaaaa
OdpovedaťOdstrániťĎakujem Miška:)
OdpovedaťOdstrániťVeru Ľudmilka kúp, mištičky sú fajn. Ja osobne mám rada keď sa to takto jednotlivo podáva:)
OdpovedaťOdstrániťMaťka prvý krát som clfoutis robila podľa teba z MMB a bolo úúúžasné , keď som objavila tento kokosový variant nebolo o čom...Ďakujem za pochvalu:)...a mištičky som si kúpila pred tromi rokmi v Trenčíne:)
OdpovedaťOdstrániťSlávka variantov na clafoutis je veľa a podľa mňa všetky dobré:) však skús niekedy s týmto kokosovým mliekom :)
OdpovedaťOdstrániťkráááásny a zaujímavý recept ... práve hľadám nejaké recepty z čerešní, toto je horúci kandidát na zajtrajšiu maškrtku ku kávičke pre návštevu :))
OdpovedaťOdstrániťJani budem rada ak vyskúšaš je výborný:) ...tiež asi zajtra zrobím niečo čerešňové:)
OdpovedaťOdstrániťMoc pěkně to vypadá! Už jsem se zmiňovala jinde, že příroda se nám umí postarat o spoustu nápadů v kuchyni. Jahody, třešně, potom meruňky, broskve, stále je co péct a zkoušet a přitom , díky ovoci, je výsledek pokaždé jiný, neokoukaný!
OdpovedaťOdstrániť...presne tak Hani s ovocím sa dá náááádherne inprovizovať:) Ďakujem za pochvalu:)
OdpovedaťOdstrániť