Fakt dobrý cheesecake. Momentálne ho mám na balkóne(-7 stupňov celzia) tak očakávam že zajtra bude osviežujúcejší viac ako dnes:-))) a to nielen kvôli sviežim limetkam. Inšpirovala som sa najnovším číslom Apetitu.Recept som si musela trošku prispôsobiť miesto želatíny som dala želatínový stužovač od dr. Oetkera a ani limetky som nekandizovala podľa originál receptu(zdal sa mi trošku nezmyselný). Taktiež sušienkový základ mi nevyšiel po bokoch tortovej formy , mala som len trošku zvýšené okraje a to som mala formu o 3 cm menšiu v priemere ako písal Apetit:-)
Budeme potrebovať:
Sušienkový korpus:
150g obľúbených keksov
70 g rozpusteného masla
Tvarohový krém:
250 g jemného tvarohu ( ja som použila Lídlovský vo vedierku)
250ml šľahačky
v origo recepte sa uvádza 3 plátky želatíny ja som použila želatínový stužovač a postupovala som podľa návodu na obale
397 g sladeného kondenzovaného mlieka (salko)
šťava zo 6 limiet (použila som túto šťavu len v zelenom limetovú)
nastrúhana kôra z 2 limiet (pokiaľ nemáte limety tak ako ja v umelej hmote xixixi)
Kandizované limetové plátky:
1 limeta ale kľudne dajte aj 2-3 ks
125g cukru
100ml vody
Postup:
Najskôr si presladíme limetové plátky. Vodu a cukor privedieme k varu necháme variť cca 10-150 min, aby sa tekutina zvarila a vznikol riedky sirup. Pridáme na tenké plátky nakrájanú limetu a varíme cca 10 min. Po uvarení necháme plátky vychladnúť a osušiť na tanieri. Ja som ich ešte obalila v cukre.
Na keksový základ rozdrvíme keksy a spojíme z rozpusteným maslom. Dobre premiešame a uťapkáme do tortovej formy s priemerom 20 cm.Korpus dáme do chladničky kým pripravíme krém.
Na krém vyšľaháme tvaroh spolu s kondenzovaným mliekom. Šľahačku pripravíme so želatínovým stužovačom podľa návodu na obale a pridáme k tvarohu, pridáme limetovú kôru a aj tenkým pramienkom nalejeme za stáleho miešania limetovú šťavu. Pripravený krém nalejeme na keksový korpus a necháme do druhého dňa v chladničke nech nám to dobre stuhne.
Tak to musí byť úžasne svieža torta :).
OdpovedaťOdstrániťsuper!!! ja som ho uz tiez obdivovala v Apetite, raz ho isto vyskusam!
OdpovedaťOdstrániťÁno Kinga svieža je a hlavne keď som ju polozamrznutú zobrala z balkóna, ale je fakt výborná.-)
OdpovedaťOdstrániťAnetka určite vyskúšaj je výborná a nenáročná na prípravu:)
OdpovedaťOdstrániťno wááu Andrejka, ten sa Ti vydaril - skvele osviežujúci na tieto sladké vianočné dni.:)
OdpovedaťOdstrániťĎakujem Maťka, je sladký a osviežujúci zároveň. A veru poviem ti že keď som ho videla v Apetite tak mi nedal spávať xixixi
OdpovedaťOdstrániťAndrejka,tak ten musi byt uuzasny!!!!podla zlozenia trosku pripomina Key lime pie,ale nepeceny..mnam-mnam:)
OdpovedaťOdstrániť(mauka)
Je neskutočne dobrý Maťka a aj mne pripomínal Key lime pie a musela som veru k tebe nakuknúť či nieje rovnaký :-)
OdpovedaťOdstrániťMiluju cheesecake a tohle je bomba. určitě brzy vyzkouším a jsem moc ráda, že jsem narazila na tenhle blog plný lákavého a chutného mlsání :-)
OdpovedaťOdstrániť...určite vyskúšaj je ozaj fantastický .-))
OdpovedaťOdstrániťnáááádherný koláčik a isto iste aj veľmi chutný!!! Fotečka je perfektnááá!!
OdpovedaťOdstrániťĎakujem Evka, veru bol moc dobrý:)
OdpovedaťOdstrániťAhoj, tento recept ma zaujal, len nikde som nenasla ake mnozstvo tvarohu tam ide.
OdpovedaťOdstrániťAhoj Mirka. Ospravedlňujem sa za chybu v recepte už som to opravila . Toho tvarohu treba 250g.
OdpovedaťOdstrániťDakujem Ti pekne za doplnenie, ja som nedavno skusala podobny recept, a tam islo ovela viac tvarohu aj smotana, ale urcite vyskusam niekedy aj Tvoj receptik.Vyzera zaujimavo. Pa.
OdpovedaťOdstrániť...Mirka budem rada ak vyskúšaš a bude vám chutiť:)
OdpovedaťOdstrániť