nedeľa 31. októbra 2010

Shrewburské sušienky

Jedny z najlepších tradičných anglických sušienok. Výborné ku čaju alebo káve. Receptík je z mojej obľúbenej knihy - Veľká kniha o pečení
Budeme potrebovať:
250g masla , 250g krupicového cukru, 1 rozšľahané vajce, 60ml šľahačky, 1 PL sherry, 90g hrozienok ( ja som ich posekala na menšie kúsky), 1čl drvenej rasce, 120-175 g hladkej múky (alebo aj viac uvidíte pri miesení cesta), krupicový cukor na posypanie.
Postup:
Šľahačom vymiešame maslo a cukor do peny. vmiešame vajce, smotanu, sherry, rascu (tu určite dajte aj keď sa to zdá zvláštne dodá to zaujímavú chuť) a hrozienka.Pridáme múku a vypracujeme nelepivé vláčne cesto (ako linecké) . Cesto dáme zabalené do fólie na 1 hodinu do chladničky. Rúru predhrejeme na cca 170 stupňov. Vymastíme  alebo papierom na pečenie vyložíme plechy. Na pomúčenej doske rozvaľkáme cesto cca na 0,5 cm a vykrojíme tvary. Vykrojené tvary potrieme vodou a posypeme cukrom. Pečieme 10 - 15 min. To je všetko už len uvariť čajík a hor sa do mlsania. Dobrú chuť :-)

5 komentárov:

  1. Andrejka,dokúpim hrozienka a urcite vyskúsam.Vyzerajú supeeeeeer

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Slávka som zvedavá čo na ne povieš u nás padli v momente :-))))

    OdpovedaťOdstrániť
  3. urcite vybornee,Andrejka:)
    (mauka)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. hmmm zaujímavé Andrejka tá rasca, by ma nenapadlo ju dať do sladkých sušienok. A mimochodom - krásne vykrajovačky. paa

    OdpovedaťOdstrániť
  5. ...Maťka tá rasca sa aj mne zdala zvláštna, ale riskla som to a veru dodalo to šmrnc :-)

    OdpovedaťOdstrániť