nedeľa 24. októbra 2010

Avokádová bruschetta


Receptík je z knihy Nigella express uvedený ako raňajková bruschetta. My sme ju mali podvečer keď sme sa vrátili z jesennej prechádzky a potrebovali sme narýchlo niečo  zjesť :-)))  A nič rýchlejšie ma nenapadlo ako táto avokádova nátierka  a hrianka k tomu = jedna báseň. No a avokádo je super potravina bohatá na živiny, na draslík (usmerňuje srdcový rytmus), a umocňuje vstrebávanie živín z inej zeleniny.Tak prečo si nepripraviť niečo tak zázračné ako je avokádo? :-)
Tejto nátierke predchádzala pracovná prechádzka...

...jesenné sadenie stromčekov (je ideálny čas)...
...zber potrebného petržlenu na záhradke (dôležitá ingrediencia)
...a tu už máme všetko potrebné pohromade. Takže prekrojené avokádo vydlabeme pridáme 2čl limetovej šťavy a vidličkou roztlačíme (ja som nechala väčšie kúsky ) pridáme štipku ml. čierneho korenia a soľ podľa chuti, nakoniec som vmiešala nasekanú petržlenovú vňať. Určite petržlen nevynechajte nátierke dodá skvelú arómu a chuť. Podávame na chlebíku alebo ako ja na hrianke:-)
 Dobrú chuť.

2 komentáre: