Receptík je z knihy Nigella express uvedený ako raňajková bruschetta. My sme ju mali podvečer keď sme sa vrátili z jesennej prechádzky a potrebovali sme narýchlo niečo zjesť :-))) A nič rýchlejšie ma nenapadlo ako táto avokádova nátierka a hrianka k tomu = jedna báseň. No a avokádo je super potravina bohatá na živiny, na draslík (usmerňuje srdcový rytmus), a umocňuje vstrebávanie živín z inej zeleniny.Tak prečo si nepripraviť niečo tak zázračné ako je avokádo? :-)
Tejto nátierke predchádzala pracovná prechádzka... |
...jesenné sadenie stromčekov (je ideálny čas)... |
...a tu už máme všetko potrebné pohromade. Takže prekrojené avokádo vydlabeme pridáme 2čl limetovej šťavy a vidličkou roztlačíme (ja som nechala väčšie kúsky ) pridáme štipku ml. čierneho korenia a soľ podľa chuti, nakoniec som vmiešala nasekanú petržlenovú vňať. Určite petržlen nevynechajte nátierke dodá skvelú arómu a chuť. Podávame na chlebíku alebo ako ja na hrianke:-)
Dobrú chuť.
oooooo avokado zboznujem, Andrejka
OdpovedaťOdstrániť...veru Slávka aj my sme mu prišli na chuť:-)
OdpovedaťOdstrániť