sobota 12. marca 2011

Jar v kvetináči

Jar nám už pomaly, ale isto dýcha na krk. A ja som nesmierne rada že je tak blízko, však kto by nebol:) Dnes nám pranostika hovorí že na Gregora pluhom do poľa. Ja si tak môžem poorať jedine pôdu v kvetináči:)))...

...tak toto je moja milá bazalka ktorú som presne pred týždňom zasiala. Už sa teším ako mi bude rásť. Kúpila som si semienka bazalky citrónovej, bazalky janovskej, bazalky dark a bazalky pravej. Vyklíčili všetky tak som zvedavá ako budú pokračovať vo svojom raste. To čo mi nestihlo vyklíčiť je čili paprička habanero a čili čierna.
.

A aby mi aj niečo kvitlo a hlavne hneď  tak mi parapety zdobia oranžová kalanchoe...
...lilavý hyacint...
...orchidea...Keď nám svieti slniečko a kvitnú kvietky ,hoc aj v kvetináči, hneď je život krajší.
No a túto krásavicu som dnes našla cestou do našej chalúpky. Konečne sa to aj u nás začína prebúdzať.

10 komentárov:

  1. Jej Andrejka, krasne! U nas je este vsetko pod snehom, dokonca aj cerstvo napadnutym :) ale slniecko nas veselo zohrieva a jar je uz citit vo vzduchu..uzivaj si jarnych lucov a tvojim rastlinkam zelam nech sa im krasne rastie a kvitne, urcite ti robia velku radost!

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Evka a vieš že som si aj pomyslela že ako je tam u vás? Tak ešte sneží? U nás trošku posnežilo tak 2 dni dozadu, ale kým sneh stihol padnúť na zem tak sa roztopil:))) Ale naozaj už cítiť ako sa nám prijemne oteplieva a ja by som chcela po pár slnečných dňoch plnú lúku kvetov:)))

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Ach, zbožňujem kvietky a zbožňujem prebúdzajúcu sa prírodu... Kvietočky máš Andrejka naozaj krásne, ja mám tiež orchideu obsypanú púčikmi, tak ju chodím stále obzerať, kedy už...:) Ale inak snežienky a ani konvalinky som ešte nevidela, okrem tej, ktorú mi na Valentína daroval priateľ...Dnes sme boli na bicykloch v takej našej obľúbenej horičke a kde-nič tu-nič, ale aspoňže už je jar vo vzduchu a čoskoro už jarné kvietky budú zaručene všade vykúkať spod zeme...

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Ďakujem Evka :) kvietočky sú moja srdcovka mám ich plný byt a ich polievanie mi veru zaberie dosť času:) teším sa na leto a balkónové bylinky:)A to sa divím že u vás ešte nič nekvitne veď nieste až tak ďaleko od nás, ale neboj všetko bude...

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Ajka moja milujem hyacint nádherne prevonia byt

    OdpovedaťOdstrániť
  6. ...Slávka ani mi nevrav:) Keď som sa vracala s práce už od dverí ma vítala náááááádherná vôňa.

    OdpovedaťOdstrániť
  7. krasny jarou vonajuci prispevok,Andrejka:)joj,ja sa uz tiez neviem dockat,kedy pride nas balkonikovy cas,a ja budem sadit,a polievat,a obdivovat:))

    OdpovedaťOdstrániť
  8. ...Andrejka a to uz más nasadené bilinky...? bozinku uzaj bezím kupiť semienka

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Maťka ďakujem :) kvietky sú moja srdcovka a balkónik bez kvietkov si ale vôbec neviem predstaviť a ten tvoj balkón nemá chybu si ma hodne inšpirovala aj tou nádhernou podlahou:)

    OdpovedaťOdstrániť
  10. ...áno Gabika už som sadila nevedela som sa dočkať:)

    OdpovedaťOdstrániť