nedeľa 17. mája 2015

Rebarborový koláč s jogurtovou polevou.

 Ahojte po čase som opäť tu a so mnou aj čas rebarbory. Prvá lastovička z našej záhradky :-) Toto májové počasie jej nesmierne prospieva. Raz som ju už popretŕhala a zamiešala do jednoduchšieho koláča no teraz som ju zamiešala do koláčika onakvejšieho, fajnovejšieho :-)

Budeme potrebovať:
tortová forma s priemerom 23 cm
3 hrubé stonky rebarbory (cca300g)
250g hladkej múky
100g kryštálového cukru
5 PL vanilkového cukru
0,5 vrecúška prášku do pečiva
štipka soli
20g kakaa
5 PL mletých orechov
150g roztopeného masla
3ks  vajcia
4 PL mlieka

Poleva:
400ml hustého jogurtu (gréckeho)
2ks vajcia
5 PL vanilkového cukru
na ozdobu jahody



Postup:
1. Rebarboru olúpeme a nakrájame na malé kúsky...
2. ...do misky preosejeme múku,kakao, soľ, prášok do pečiva, orechy,  pridáme oba cukry a premiešame...
3. ...pridáme vajíčka, mlieko, maslo a dobre premiešame (aj ručným mixérom)...
4. ...primiešame rebarboru...
5. ...cesto vylejeme do vymazanej a múkou vysypanej tortovej formy a dáme predpiecť do vyhriatej rúry na 180 stupňov cca 20-30 min...
6. ...jogurt vymiešame s vajíčkami a cukrom a vylejeme na predpečený korpus. Dopečieme opäť na 180 stupňov cca 20-30 min.
7. Koláč necháme vychladnúť a až potom ozdobíme  jahodami.
                                             Dobrú chuť :-)

6 komentárov:

  1. Mňam, rebarboru mám rada, ale tento rok úplne malá, vôbec nezačala akosi...sa zastavila, neviem ...krásne nadekorované a o to chutnejšie na oko:)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Jů, ten vypadá skvěle ... vyzkouším:-))

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Ďakujem Vám za komentáriky a prajem príjemné pečenie :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. very informative post for me as I am always looking for new content that can help me and my knowledge grow better.

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Vypadá úžasně a chutnat musí ještě lépe. Mňam.
    Krásné léto.
    Duhová Katka

    OdpovedaťOdstrániť