Tartiny (tartines) sú vlastne obyčajné (neobyčajné) obložené chlebíky na pohostenie alebo rýchle zahnanie hladu. Príprava týchto, ale ani iných obložených chlebíkov nezaberie veľa času a tak isto ani ich konzumácia:) sú fakt moc dobré. Veď načo tráviť v kuchyni more času keď sa dá aj ináč. Dobré a delikátne jedlo sa dá pripraviť za pár minút čoho dôkazom sú aj tieto krevetové tartiny.
Inšpiráciu som čerpala z knihy ,,Francouzky umí žít"
Budeme potrebovať:
1 PL masla
1-2 na kocky nakrájané , neošúpané jablká
strúhaná kôra a šťava s citróna
soľ, čierne korenie čerstvo drvené
1 PL olivového oleja
cca18 kreviet
4-6 krajcov opečeného chleba
Postup:
1.Na rozpustenom masle orestujeme nakrájané jablká, pridáme citrónovú šťavu, cit. kôru a korenie. Jablká vyberieme s panvice a necháme vychladnúť , ale nie úplne.
2.Do tej istej panvice pridáme olej necháme prehriať a pridáme krevety. Restujeme ich pár minút, pridáme zvyšnú cit kôru a šťavu, posolíme. Pripravené krevety necháme tak isto trošku prechladnúť.
3. Pred podávaním navrstvíme jablká a krevety na otoustované krajce chlebov.
jaaaaaaaj krevetkyyyyyyyyyy
OdpovedaťOdstrániťAch a že prečo tie francúzky sú také štíhle? Knihu mám, tak už len sa dám inšpirovať tvojím receptom - vyzerá mňam-mňam.
OdpovedaťOdstrániť...tak, tak Slávi:)
OdpovedaťOdstrániť...len či všetky Ivanka:)Tú prvú knihu mám prečítanú už aj od zadu a keď som náhodou zistila že je už aj pokračovanie , musela som mať aj tú. Je tam kopec jednoduchých a výborných receptov. A tento krevetový receptík je ozaj výborný tak smelo do toho:)
OdpovedaťOdstrániťAndrejka tá druhá foto je neskutočne krááásna..ja som krevety veru ešte nejedla ..
OdpovedaťOdstrániťGabika ďakujem ti :) som rad že sa fotečky páčia. A vieš že krevetky ani ja moc nevyhľadávam, ale keď sú tak si dám. Na krevety je u nás môj manžel a môj ocino:)tak raz za čas im spravím radosť:)
OdpovedaťOdstrániťmňam, vyzerá to úžasne, zbožňujem jedlo, do ktorého sa pridáva jabĺčko
OdpovedaťOdstrániť...Ivanka fajn, treba vyskúšať určite ti bude chutiť:)
OdpovedaťOdstrániťEšte treba škoricu! :-)
OdpovedaťOdstrániťjejha,aka dobrota ,Andrejka..taketo chute ja silno moozem,takze sa urcite necham inspirovat:)a krasne foto!!!!!
OdpovedaťOdstrániť...Maťka budem rada ak sa inšpiruješ:) a ďakujem za foto:)
OdpovedaťOdstrániťUrčite to bolo veľmi chutné.
OdpovedaťOdstrániť...veru boli Kinga:)
OdpovedaťOdstrániť