pondelok 21. marca 2011

Haló, jar je tu

 JARNÉ VTÁČA
M.R.Martáková

Natiahlo sa vtáča malé 
ako pán,
vedelo ,že celý svet už
čaká naň.
Brnkolo na plot vedľa stienky,
naladilo hlások tenký,
a keď slnko pritiahlo si 
zlatý pás,
od radosti zaspievalo
prvý raz.
Sotva prvú pieseň ono 
skončilo,
slnko na svet usmialo sa 
premilo,
keď načalo pieseň druhú,
dotancoval vetrík z juhu,
a keď tretiu dospievalo
napokon,
už aj Vesnu vylákalo 
z raja von.
I šla ona za vtáčaťom 
pomaly,
pri chôdzi jej krásne šaty 
voňaly,
kde sa nôžkou dotkla zeme,
vzklíčilo hneď každé semä, 
a kde ona obrátila 
milú tvár
víťazne sa objavila
mladá jar.
Konečne tu máme jar a ja som sa musela s Vami podeliť o túto prekrásnu básničku ktorá nádherne vystihuje toto ročné obdobie. Nesmierne z nej dýcha krásna energia , teplo a sila Všemohúceho.
 Tešme sa zo slniečka a dlhších teplejších dní. Ja viem že sa nedá tešiť na povel , no ale nieje život krásny?!

13 komentárov:

  1. huraaaaaaaaaaaaaaaaaaa je tu jaaaaaaaaaaaaaaaaaaar Ajkaaaaa

    OdpovedaťOdstrániť
  2. ...tak tak Slávka :)))radosť veľká:)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Ajka, a mna dnes vobec netrklo, ze podla kalendara je jar :) tu je sice krasne pocasie, jarne, ale vsetko je este pod bielou prikryvkou .)) krasne jarne dni a vela vela radosticky!

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Andrejka, ja sa z jari tiež strašne tešííím! A krásna básnička - úplný skvost- tú si odložím...

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Ďakujem Evka:) a hlavne že vám slniečko svieti, veď to je dôležité , teda aspoň pre mňa:)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. ...Evka básničku mám od mojej Barborky(jej obľúbená) a tak mi akosi zapasovala na ten prvý jarný deň? Tak nech básnička aj tebe robí radosť :)

    OdpovedaťOdstrániť
  7. ja som sa doma snažila odfotiť narcisky /nestihla som - mamina odtrhla do vázy :)))/ a ešte bahniatka - ktoré som tiež nestihla, lebo ocino ich ostrihal :DDD - tak som sa stihla iba rýchlo pokochať, ale hlásim, že jar už konečne prišla i k nám :DDD, ja ju síce moc nemusím, som skôr letný typ človeka, ale je fain konečne skryť čižmičky a konečne začať povzbudzujúci vitamín D zo slniečka. Krásny príspevok Andrejka.

    OdpovedaťOdstrániť
  8. ...Ahoj Martinka. Ďakujem krásne:)... ja sa tak teším že nám už slniečko prebúdza čo-to k životu:) a bahniatka mi včera doniesla Katka cestou zo školy a tiež hrsť podbeľových kvetov:)...no a ja mám jar veľmi rada hlavne tú neskorú, keď krásne hreje slniečko také tie dažde neznášam , ale aj ten musí byť. Pá a prajem ti krásny víkend:)

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Andrejka, krasne jarne fotecky. Aj ja som dnes bola v prirode a narobila zopar fotiek, i ked zial iba mobilom, lebo ako naschval som fotak zabudla. Chcem sa ta opytat, nevies ako sa vola ta fialova kvetinka co mas na poslednej fotecke?

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Aďuška ďakujem krásne:)..no ja si teraz beriem foťák stále zo sebou, veď keby dačo,je to síce dosť náročné bo je dosť veľký a ťažký ale nech:)...a zákony schválnosti fungujú tomu sa nevyhneme:))))ako dnes u nás , bolo hrozné počasie takže si obišla lepšie ako my :)a s fotečkami sa podelíš pls? Ten fialový kvietok je pečeňovník trojlaločný (Hepatica triloba )moc nežná kvetinka.

    OdpovedaťOdstrániť
  11. Krásné fotky! Loni jsem stíhala fotit víc, letos to nezvládám, ale nevadí, když se má člověk kam podívat!!!

    OdpovedaťOdstrániť
  12. Ďakujem Hanička :) budem sa snažiť pridávať viac fotečiek z našej krásnej krajinky:) a nepochybujem že tvoj čas tiež príde, už teraz sa teším na krásne obrázky od teba:)

    OdpovedaťOdstrániť
  13. Andrejka, dakujem, medzitym som to zistila sama, kukla som nahuby.sk, kde byvaju krasne fotky nielen hub, tak som ho identifikovala, u nas, veru kusok od bytoviek je momentalne len plny snezienok a pecenovnika, jednoducho nadhera ;)

    OdpovedaťOdstrániť