nedeľa 21. novembra 2010

Grécka špenátova ryža

Výborná špenátová ryža. Skvelé sa hodí ku rybám. A aj studená je moc dobrá, povedala by som že je to skvelý základ na zeleninový šalát. Takže keď pridáme do zvyšnej ryže nakrájanú paradajku, uhorku ...alebo čo máte zo zeleniny radi tak máme ďalšie úžasné jedlo. :-)

Suroviny:
2-3 hrste čerstvého špenátu
2 cibule
2 strúčky cesnaku
1 viazanička petržlenovej vňate alebo 1 Pl sušenej
1 viazanička kôpru
1 H ryže
soľ
Postup:
Ryžu prepláchneme. Cibuľu a cesnak očistíme a nakrájame. Špenát dôkladne umyjeme a listy nahrubo nasekáme. Petržlen a kôpor umyjeme a nadrobno nasekáme.Cibuľu a cesnak mierne osmahneme pridáme ryžu, posolíme a necháme prikryté variťcca 20 min.Približne po 10 min varenia pridáme petržlen, kôpor, špenát, premiešame a necháme dovariť. Podávame , ako prílohu k mäsám alebo aj samostatne , ako diétne jedlo. ja som to dala k rybacím plackám a bolo to moc dobré.

3 komentáre:

  1. mnaaaaaaaaaaaaam Andrejkaaaaaaaa toto rada vyskúsam

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Slávka skús je to ozaj výborné a takto do mojich dievčat dostanem aj špenát:-)))

    OdpovedaťOdstrániť
  3. je to ozaj vyborne a vola! sa to -Spanakoryzo-a na konec sa dava aj korenie! a 3-4-lyzice olivoveho oleja ale uz neuvarit ten olej!!! A!!! Greci to jedavaju ako hlavne jedlo! ale toho spenatu sa tam dava vela! ja davam plnu palacinkaren!-on sa scvrkne! a k tomu volske oka! je to vyborne!

    OdpovedaťOdstrániť