nedeľa 21. novembra 2010

Dobrota z Apetitu


Včera som si kúpila nové číslo Apetitu a som ním očarená. Tentokrát je v ňom veľa dobrých receptov ktoré chcem vyskúšať. A keďže mám rada rýchlovečky tak  som sa dnes rozhodla pre ,, Tuňákové placičky s kapary"
.
Suroviny:
600g zemiakov (podľa mňa stačí aj menej však uvidíte sami)
100g masla
2x185g konzerva tuniaka
4 jarné cibule (ja som dala 2 stredne veľké obyč cibule)
1 PL kapary prepláchnuté
1 vajce
2 PL cit. šťavy
korenie,soľ(ja som nesolila ani nekorenila)
hl. múku na obalenie placičiek
olej na vyprážanie


Postup:
Zemiaky olúpeme a uvaríme v osolenej vode do mäkka. Do uvarených a ocedených zemiakov pridáme maslo a urobíme pyré. Vychladnuté zemiakové pyré pridáme k tuniakovy. Pridáme vajíčko, kapary, cit. šťavu 2 PL a premiešame kto chce osolí a okorení. Z tuniakovo-zemiakovej hmoty vytvaruje placičky, ktoré obalíme v hladkej múke a vypražíme v oleji. Placičky podávame s čerstvým šalátom alebo zemiakovým šalátom. Ja som k placičkam podávala špenátovú ryžu . Dobrú chuť

7 komentárov:

  1. Placky vyzeraju mnam mnam! Mna vsak vianocne cislo Apetitu prvykrat za 5 rokov sklamalo :-( Nic ma nejako extra neoslovilo. Dnes som si vsak kupila vianocny Gurmet (ex Chef Gurman) a som z neho uplne paf!! adusha

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Andrejka to fakt? No mne sa celkom pozdáva , ale to asi preto že doteraz som Apetit nekupovala tak neviem porovnať. Je pravda že sú v ňom notoricky známe recepty, hlavne tie na vianočné pečivo...no skúsim pozrieť aj ten Gurmet :-)ty máš väčší prehľad. Ďakujem za tip:-)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. jeeej to musí byť dobručké Andrejka, je pravdou, že ja časopisy kupujem už málokedy /lebo už som s nimi zahádzaná :)))/, ale týmto tu vo mne vzbudzuješ obrovskú zvedavosť, skvelý receptííík. Oooch a špenátovú ryžu milujem tiež. mňam :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. ...no neviem Maťka, Andrejku(adusha)moc apetit nenadchol tak aby si nebola sklamaná, mne sa však celkom páči.Ja tiež kupujem časáky len sporadicky , ale Vianočné ma vždy dostanú:-)...a máš pravdu ryža je super a špenátik sa dá skvelo zamaskovať.-)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. mňaaam to vyzerá bááječne!! a celkom jednoducho! asi si ich spravím cez týždeň do roboty...

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Evka som rada že som ťa inšpirovala:-)

    OdpovedaťOdstrániť