pondelok 18. júla 2011

Qui plante son jardin plante son bonheur...



...citát z mojej obľúbenej knihy ,, Francouzky umí žít" a doslova znamená kto svoju záhradu pestuje, pestuje si šťastie.V roku 2009 sme si splnili sen a začali pestovať to svoje šťastie:) Kúpili sme si chalúpku spolu so záhradou v 515 výške nad morom. Chalúpka bola v celkom  fajn stave zato záhrada neuveriteľne zanedbaná. Rástli v nej stromy a kríky bez ladu a skladu. Hotová džungľa.
No povedzte kto by kúpil takúto džungľu - zrúcaninu... len nadšený blázon.Po dvoch rokoch to tu začína vyzerať krásne a náš raj na zemi začína byť reálny. No nie je to klasická záhrada na pestovanie zeleniny, ovocia  a kvetov , skôr na oddych.Aj tak tu všetko dozrieva o mesiac dozadu:) Tu je pár obrázkov z nášho útočiska pred mestom a zhonom.
gazánia
ľalia

Miniruža na obr. bola na mojom balkóne  v jeseni minulý rok som ju presadila do záhradky a studený odchov jej veľmi prospel. Spolu s materinou dúškou tvoria krásny pár.
majoránka
brusnica
čučoriedky
Čučoriedok je presne toľko koľko vidíte na obr. takže mega úroda sa nekoná veď čo by som chcela od ročnej a ešte k tomu kanadskej čučoriedky:))))
medovka a šalvia
Z medovky je veľmi dobrý ,,čaj" a šalviu mám len do počtu , prekáža mi jej vôňa no zato je to veľmi krásna bylinka.
pažitka a šalát
Klasika ktorá nemôže chýbať v žiadnej záhradke a ani tej našej.
clematis
Clematis ktorý kvitol prvý krát tento rok. Má nádherné tmavo modré kvety a teším sa keď trošku zhustne a obrastie nám aspoň pol chalupy:)))))
A toto je naša tohto ročná úroda. Maliny a ríbezle som použila na úžasný koláčik (receptík pridám neskôr).

11 komentárov:

  1. Juj radosť pohľadieť ... ja som cez víkedn urobila ríbezľový džemík z "našej" úrody, tiež sa teším z každého domáceho ovocíčka či zeleninky...

    PS: Andrejka priadzu kupujem u nás v ZA, dobrý výber majú pri tržnici v takej malinkej galanterke na rohu a aj na bulvári v galanterke, a potom na Predmestskej ulici je tiež galanterka tak Ti aj objednajú čo budeš chcieť ... Naposledy som však objednávala od Danielky ... http://www.mimibazar.sk/bazar.php?user=125060 ..má super ceny a úžasný prístup....

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ďakujem Gabika:) ani nevieš ako si ma potešila mám ďalší dôvod k návšteve ZA dávno som tam nebola:(Tuším povymetám všetky galantérky:)))

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Andrejka, nadherne fotecky, mate krasne vikendove hniezdocko ;)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. WOW, nadhera,krasna zahrada.Ten prvy zaber by sa mohol volat Ajkina tajna zahrada.Krasna ruza v kombinacii s duskou.Pocula som,ze to odpudzuje skodcov (msicky),rovnako aj levandula.Mala by som to vyskusat na mojom ruzickovom zahone,tento rok im poriadne davaju zabrat.

    OdpovedaťOdstrániť
  5. POHODA A ODPOČINEK. OPRAVDU KRÁSA.
    TAKÉ MŮJ SEN.
    UŽÍVEJTE PŘÍRODY, POČASÍ A KRÁSNÉHO PROSTŘEDÍ.
    HEZKÝ DEN.
    BOHDA

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Ahoj Andrejko!
    Píšeš, že jen nadšený blázen by koupil tuhle džunglu.Nene ty nejsi blázen ty jsi krásně romanticky a přírodně nadšený človíček.Určitě ste si to tam zvelebily po svém.Okolý vypadá tak krásně nedotčeně.Tam musí ráno zpívat ptáčků a běhat veverek.Vybraly jste ideální místěčko,kde se hezky zrelaxujete od městského ruchu.A hlavně jste vybraly místo, kde musí být krásně čerstvý vzduch.Kytičky ti kvetou krásně, i bylinkové záhonky jsou super.Jéé a máš stejný clematic jak jsi psala.To bude krása až vám obrostě chatičku.Už se těším na tvůj receptík z tvého ručně sebraného zahradního ovoce.Měj se moc krásně a pohodově.A děkuji za tvojí návštěvu u mě a milý komentář.

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Uzasne, na relax ako stvorene!!!

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Adusha:Ďakujem Andrejka, teraz už len oddychujeme:)
    Ivana:...veru Ivanka máš pravdu bola riadne zatajená v tom poraste:)))...a v záhone alebo čo to je mám aj levanduľu , ale že by to pôsobilo proti mšičkám sa nedá povedať ostatné ruže boli riadne napadnuté musela som to vybaviť ručne stručne:)))
    Bohda: ďakujem Bohdanka a snáď sa raz aj tebe splní sen, držím pršteky:)aby to bolo čoskoro:)
    Věrka:Ďakujem Věrka , okolie je dosť naturálne a s tými veveričkami máš pravdu je ich tam dosť hlavne ráno keď je pokoj:)))Pá, maj sa krásne:)
    Gabriel:...dakujem,teraz je to už O.K
    Marianna: ...teraz už len na relax:)))

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Andrejka,naozaj radost pohladiet,pocitat,pokochat sa u teba, u vas...nadherny kusok raja ste si svojou laskou vypestovali♥

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Ďakujem Maťka :) tvoje komentáriky sa tak dobre čítajú:)

    OdpovedaťOdstrániť