piatok 4. marca 2011

Voňavé muffins


Mám veľmi rada mufinky sú jednoduché na prípravu a ani netreba k tomu žiadne technické inštrumenty len nádobu a varešku:) A keďže je fašiangové obdobie a všade vyprážajú šišky aj ja som chcela moju rodinku obšťastniť niečim fajnovým, ale keďže som tvor pohodlný a uľahčujem si to kde sa dá rozhodla so sa pre tieto mufinky čo chutia ako šišky. No neviem mne viac pripomínali detskú krupicu:))) Ale to nič nemení na veci , že tieto mufinky sú proste úúúúúžasné.
 

Budeme potrebovať:
1 1/3 H hladkej múky
1/2 čl pdp
1/2 čl soli
1/2 čl muškátového orecha
1/2 čl ml.škorice
1/2 H oleja
1/2 H kr. cukru
1 vajce
3/4 H mlieko
Poleva:
50g masla 
1/3 H kr. bieleho cukru
1-2 čl ml. škorice (dajte podľa chuti)

Postup:
Do jednej nádoby dáme nepreosiatu múku,  prášok do pečiva, soľ, koreniny a všetko spolu premiešame. 
Do druhej nádoby dáme olej, vajíčko cukor, mlieko tiež všetko vareškou alebo kovovou metličkou premiešame. Potom do tekutej zmesi vysypeme múčnu zmes a spolu premiešame. Cesto rozdelíme do mufinkového plechu ktorý sme vyplnili papierovými košíčkami. Mne vyšlo 12 ks mufiniek. Pečieme vo vyhriatej rúre  cca 20-25 min pri 160 stupňoch. Po upečení necháme trošku vychladnúť (aby nás to pri manipulácií nepálilo). Rozpustíme si maslo .Zamiešame cukor so škoricou. Mufinky namáčame najprv v rozpustenom masle a následne ich vyváľame v škoricovom cukre. Dobrú chuť a prajem krásny a voňavý  víkend:)

18 komentárov:

  1. Andrejka, waw, peknucke!!! ja som tiez muffinkova, presne pre tie dovody ako pises a este preto, ze muffinky su take uhladne kolaciky v tych papierovych kosickoch, nic netreba krajat a mrvit :)) tiez sa chystam na jedny sladke muffinky, dnes som si dokonca kupila nove kosicky, a tiez bodeckove :)) aj ked mi bodecky uz pomaly lezu neviem kade, v obchodoch sa asi rozhodli, ze budu tlacit len bodkovane vzory :) celkom by ma zaujimalo ako tieto donutkove muffinky chutia, vyborny napad spojit to do jedneho receptiku! ako sa poznam, nedaju mi pokoja kym ich nevyskusam :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Andrejka, to sú nádherné muffinky....celý tvoj blog sa mi veľmi páči a je mi naozaj ľúto, že nestíham okomentovať všetky skvelé receptíky, čo tu máš....Jana

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Andejka,ake krasnucke muffinky na krasnych fotkach..no,radost pozerat,nie este papat:)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. juj Ajka hned som si predstavila skoricu pod nazvom VONAVÉ..:)) supeeeeeeeeeeeeeeer

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Evka ďakujem si zlatá:) a to vieš mufinky sú mufinky, moje dievčatá na ne nedajú dopustiť a hlavne keď sú vonku s kamoškami tak tie mufky akosi podozrivo miznú:)))...no a tie košíčky som si kúpila u nás v Jednote a mali len jeden balíček, strašne sa mi páčili ja väčšinou kupujem len biele no týmto sa nedalo odolať:)A moc sa teším na tvoje mufinky:)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Ďakujem Jani:) som veľmi rada že sa ti blog páči a že nestíhaš komentovať ...však to nevadí:)budem rada ak sa niekedy inšpiruješ alebo mi úplne stačí ak ti len obrázky zdvihnú náladu:)

    OdpovedaťOdstrániť
  7. ĎAkujem Maťka :)...však by ich bol hriech nezjesť:)))

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Slávka ty si ako ja , pre mňa je synonymum vône tiež škorica a ešte vanilka (okrem iného):)))

    OdpovedaťOdstrániť
  9. vyskúšam, dnes mám takú chuť na sladké, že až...:-) mňam

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Andrejka, krasne mafinky a nadherna fotecka. Ja som uz donatkove mafinky piekla, podla jedneho receptu z MMB ;) Celkom zaujimave to bolo. Ja tiez zboznujem mafiny, tento rok som ich piekla iba raz na narod. party, ale cely minuly rok som ficala na mafinkach. NAzbieralo sa mi viacero receptikov a kopa fotiek, snad to niekedy aj uverejnim ;)

    OdpovedaťOdstrániť
  11. Vanilka som rada že ti receptík prišiel vhod a dúfam ti chutili:)

    OdpovedaťOdstrániť
  12. Andrejka ďakujem:) keď mufinky sú tak fotogenické:))...vidíš a mne receptík na MMB akosi unikol. Veru som si všimla že máš na stránke celkom slušnú zbierku mufiniek a chystám sa niektoré vyskúšať no a teším sa na ďalšie keď pridáš.

    OdpovedaťOdstrániť
  13. Andrejka, pekne si obišla naše mastné šišky takouto zdravšou muffinkovou variantou. Tak chutia ako krupica? to sa mi páči - ňami, ňami...

    OdpovedaťOdstrániť
  14. ...no vieš Evka ja milujem škoricovú krupicu a to bude zrejme za tou podobou a tiež vôňa roztopeného masla:)))

    OdpovedaťOdstrániť
  15. .. Andrejka, už som si napísala..čoskoro vyskúšam ...teším sa

    OdpovedaťOdstrániť
  16. ...Gabika nepochybujem že vám budú chutiť:)

    OdpovedaťOdstrániť
  17. veľmi dobré muffinky...mám uložených milión receptov na rôzne muffiny a chystám sa ich piecť, ale keď som dnes uvidela tieto, dostali prednosť pred všetkými...sú vynikajúce chuťovo a tá vôňa...mňam :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ...tak to sa teším že sú mufinky uprednostnené:)a že chutia:)

      Odstrániť