pondelok 27. septembra 2010

Kakaový koláč s hruškami a rozmarínovou šľahačkou

Včera (nedeľa) nebol deň na výlety ani na jednoduché prechádzky do prírody. Rozhodla som sa pozdvihnúť nám náladu luxusným koláčom(teda aspoň podľa mňa luxusným). Recept mám z časopisu Praktická žena  júl-august 2010. Tento koláč určite odporúčam je ozaj fantastický a napočudovanie jednoduchý a spojenie kakaa a hrušiek je proste dokonalé. Ja som ku koláču ešte podávala rozmarínovú šľahačku :-)




1 dcl smotany, 1 dcl cukru, 1 PL vanilkového cukru, 1 čl cit. kôry,2 vajíčka. Tieto uvedené ingrediencie spolu vyšľaháme a do vyšľahaného pridáme...

...1,5 dcl polohr. múky, 0,5 sáčku PDP, 25g (necelé 1 dcl) kvalitného kakaa a 25 ml červeného vína zredukovaného varením z 200ml. Cesto vylejeme na plech alebo koláčovu formu vyloženú papierom na pečenie....
...a pripravíme si hrušky v pôvodnom recepte boli hrušky olúpane  no ja som šupku nechala a vôbec to nevadilo ...
...spodky hrušiek zrežeme, vykrojíme jadrovník...
...dutinu vyplníme hroznom alebo slivkou...
...položíme do cesta posypeme vlašskými sekanými orechami  a dáme piecť do vyhriatej rúry na 200 (teplovzduch na 180) stupňov cca na 45 min . Určite treba sledovať.

3 komentáre:

  1. jeeej,Andrejka..tak uz aj ty mas vlastny blog?...velmi ti fandim,mas to tu krasne,takze ta sem budem chodit s radostou navstevovat:)a kolacik urcite vyskusam,taky luxus si predsa nenecham ujst:)))
    (mauka)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ďakujem Maťka za krásne slovíčka ani nevieš ako hrejú a sú mi povzbudením.Maťka veru dlho som rozmýšľala nad blogom a všetky ostatné sú mi inšpiráciou, no tento môj je ušitý horúcou ihlou, ale budem sa snažiť aby bol aj môj blog inšpiráciou pre čitateľov. Pá a krásnu jeseň prajem. Andrea :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Veľmi zaujímavý recept. A perfektne to vyzerá na tanieri.

    OdpovedaťOdstrániť