nedeľa, 13. januára 2013

Jeseter na pare

Neviem či sa toto dá nazvať receptom  skôr návodom , ako pripraviť túto úúúúžasnú rybku. Chcela som rybu pripraviť čo najjednoduchšie  ( jednoduchšie to už nejde) , aby som vedela jej prirodzenú chuť neprekrytú koreninami a pod. Citrón a zázvor len podtrhli jej jemnú a delikátnu chuť. Poviem vám , lepšiu rybu som nejedla, čestné slovo. Takže dovidenia morské ryby náš jedálniček obsadili ryby domáce:)A skoro som zabudla, táto rybka je vhodná pre detičky už len kvôli tomu , že nemá kosti len tuhšie chrupavky aj to len na vonkajších  bokoch chrbtice a na vrchu chrbtice a stredovú ktorú pri čisteni vyberieme.

pondelok, 7. januára 2013

Vanilkový cheesecake s malinami

Cheesecake (tvarohové koláče) sú úžasné však Andrejka ? Takže , aby som bola konkrétna nechala som sa inšpirovať týmto receptom na základ čiže korpus lebo ten je dôležitý a týmto receptom na samotnú tvarohovú hmotu ktorá je tiež dôležitá...chi chi chi. Výsledný efekt bol úúúúžasný. Takže , ak máte záujem tu je môj sfúzovaný a prispôsobený recept:)