štvrtok, 15. marca 2012

Kura po gudžarátsky


 Snáď mi to  Miška odpustí ak trošku zabŕdnem do Indickej kuchyne a pridám recept na kura po gudžarádsky. Nechala som sa inšpirovať Apetitom 2011. Recept je naozaj jednoduchý, voňavý a veľmi chutný.

sobota, 10. marca 2012

Včera a dnes

Každé ročné obdobie má svoje čaro. A taktiež zima v tej úplne poslednej fáze. Aj keď počasie nehlásili nič moc ...no čo na tom.  Bolo celkom fajn.

štvrtok, 8. marca 2012

Jogurt domáci


Jogurt je potravina na ktorú nedám dopustiť. Je to malý zázrak nabitý čarovnými baktériami podporujúcimi imunitu. Tiež pomáha predchádzať bežným detským chorobám. Jogurt sa vyrába z mlieka pridaním živých baktérií, ktoré spôsobia kvasenie a zhustnutie. Okrem vitamínov B2 , B12 a  fosforu obsahuje vápnik ktorý je dôležitý pre silné kosti a zdravé zuby. Ak deti užívali antibiotiká je dobre po liečbe jesť jogurty na doplnenie užitočných baktérií v tráviacom trakte. A čo je tiež dôležité jogurt nám pomáha udržiavať správnu telesnú hmotnosť:) No nieje jogurt ako jogurt...